Генерал Патрик Сандерс, нови начелник Генералштаба британске војске, наводи да се британски војници морају припремти за борбу на територији Европе

- Сада је пред нама императив да створимо војску која је спремна да се бори раме уз раме са нашим савезницима и победи Русију у борби - наводи Сандерс, преноси "Индипендент".

Он сматра "да смо генерација која мора да припреми војску за још једну борбу у Европи".

Сандерс је изјавио ово након упозорења британског премијера Бориса Џонсона његовој нацији да се припреме за дугачак рат у Украјини.

Инвазија Русије на Украјину показује потребу, како наводи поменути генерал, "да се заштити Велика Британија и буде спремна да се бори и добије ратове на копну".

Нови начелник Генералштаба британске војске додаје да са савезницима морају бити "способни да победе Русију", преноси Би-Би-Си.

Фото: Профимедиа

 

 

Сандерс напомиње да је он први на тој функцији који је "од 1941. године преузео команду над војском у сенци копненог рата у Европи који укључује велику континенталну силу".

- Руска инвазија на Украјину наглашава нашу суштинску сврху, да заштитимо Уједињено Краљевство и да будемо спремни да се боримо и побеђујемо у ратовима на копну и појачава захтев да се одврати руска агресија претњом силе.

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".