General Patrik Sanders, novi načelnik Generalštaba britanske vojske, navodi da se britanski vojnici moraju pripremti za borbu na teritoriji Evrope

- Sada je pred nama imperativ da stvorimo vojsku koja je spremna da se bori rame uz rame sa našim saveznicima i pobedi Rusiju u borbi - navodi Sanders, prenosi "Indipendent".

On smatra "da smo generacija koja mora da pripremi vojsku za još jednu borbu u Evropi".

Sanders je izjavio ovo nakon upozorenja britanskog premijera Borisa DŽonsona njegovoj naciji da se pripreme za dugačak rat u Ukrajini.

Invazija Rusije na Ukrajinu pokazuje potrebu, kako navodi pomenuti general, "da se zaštiti Velika Britanija i bude spremna da se bori i dobije ratove na kopnu".

Novi načelnik Generalštaba britanske vojske dodaje da sa saveznicima moraju biti "sposobni da pobede Rusiju", prenosi Bi-Bi-Si.

Foto: Profimedia

 

 

Sanders napominje da je on prvi na toj funkciji koji je "od 1941. godine preuzeo komandu nad vojskom u senci kopnenog rata u Evropi koji uključuje veliku kontinentalnu silu".

- Ruska invazija na Ukrajinu naglašava našu suštinsku svrhu, da zaštitimo Ujedinjeno Kraljevstvo i da budemo spremni da se borimo i pobeđujemo u ratovima na kopnu i pojačava zahtev da se odvrati ruska agresija pretnjom sile.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".