Бивши холандски фудбалер Марко ван Бастен инсистира на томе да свако ко мисли да је Кристијано Роналдо бољи од Лионела Месија не зна ништа о фудбалу.

Меси и Роналдо годинама се пореде у дебати о томе ко је најбољи играч на свету. Њих двојицу је скоро немогуће поделити на основу статистике, јер свако има своје предности. Међутим, ван Бастен нема дилему.


- Кристијано је сјајан фудбалер, али они који кажу да је бољи од Месија не знају ништа о фудбалу или то говоре у лошој намери. Меси је јединствен. Немогуће га је имитирати и немогуће је поновити оно што он ради. Играчи попут њега долазе на сваких 50 или 100 година - рекао је 57-годишњак за "Коријере дело Спорт".

Ван Бастен је бивша икона Милана и Ајакса, освојио је три Златне лопте пре него што га је повреда довела до превременог пензионисања са 28 година.

Иако је нахвалио Аргентинца, Холанђанин такође каже да Меси није чак ни међу три најбоља фудбалера свих времена.

- Пеле, Марадона и Кројф су за мене три највећа играча у историји. Меси је одмах иза њих тројице, заједно са одличним колегама као што су Роналдо, Мишел Платини и Зинедин Зидан - закључио је Ван Бастен.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Роберт Левандовски - пољска хаубица

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".