Bivši holandski fudbaler Marko van Basten insistira na tome da svako ko misli da je Kristijano Ronaldo bolji od Lionela Mesija ne zna ništa o fudbalu.

Mesi i Ronaldo godinama se porede u debati o tome ko je najbolji igrač na svetu. NJih dvojicu je skoro nemoguće podeliti na osnovu statistike, jer svako ima svoje prednosti. Međutim, van Basten nema dilemu.


- Kristijano je sjajan fudbaler, ali oni koji kažu da je bolji od Mesija ne znaju ništa o fudbalu ili to govore u lošoj nameri. Mesi je jedinstven. Nemoguće ga je imitirati i nemoguće je ponoviti ono što on radi. Igrači poput njega dolaze na svakih 50 ili 100 godina - rekao je 57-godišnjak za "Korijere delo Sport".

Van Basten je bivša ikona Milana i Ajaksa, osvojio je tri Zlatne lopte pre nego što ga je povreda dovela do prevremenog penzionisanja sa 28 godina.

Iako je nahvalio Argentinca, Holanđanin takođe kaže da Mesi nije čak ni među tri najbolja fudbalera svih vremena.

- Pele, Maradona i Krojf su za mene tri najveća igrača u istoriji. Mesi je odmah iza njih trojice, zajedno sa odličnim kolegama kao što su Ronaldo, Mišel Platini i Zinedin Zidan - zaključio je Van Basten.

BONUS GALERIJA: Robert Levandovski - poljska haubica

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".