Како ствари стоје, турска не може да подржи кандидатуру за улазак у НАТО земаља које подржавају терористе, рекао је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган новинарима у председничком авиону на повратку из Азербејџана.

- Све док је Ердоган не челу Турске Републике, то се неће десити. Нема места у НАТО-у земљама које подржавају тероризам - рекао је Ердоган, а пренели су турски медији. Он је констатовао да прошлонедељни преговори о уласку Шведске и Финске у НАТО нису уродили плодом, како рече: „Нису били на очекиваном нивоу“.

Фото: Профимедиа

 

- Они имају очекивања и траже нашу подршку, али нису предузели кораке који би нам доказали да цене Турску. Ту посебно мислим на Шведску која и даље пушта терористе да слободно лутају улицама, па чак и сарађују са њиховом полицијом. На дан нашег састанка, на националној телевизији су пустили интервју с терористом Салихом Муслимом - љутито је прокоментарисао турски председник.

Подсетимо да је Ердоган је изразио противљење Турске придруживању Финске и Шведске НАТО-у због руске агресије у Украјини, изневши низ захтева укључујуц́и изручење око 30 особа које Турска сматра терористима.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".