Kako stvari stoje, turska ne može da podrži kandidaturu za ulazak u NATO zemalja koje podržavaju teroriste, rekao je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan novinarima u predsedničkom avionu na povratku iz Azerbejdžana.

- Sve dok je Erdogan ne čelu Turske Republike, to se neće desiti. Nema mesta u NATO-u zemljama koje podržavaju terorizam - rekao je Erdogan, a preneli su turski mediji. On je konstatovao da prošlonedeljni pregovori o ulasku Švedske i Finske u NATO nisu urodili plodom, kako reče: „Nisu bili na očekivanom nivou“.

Foto: Profimedia

 

- Oni imaju očekivanja i traže našu podršku, ali nisu preduzeli korake koji bi nam dokazali da cene Tursku. Tu posebno mislim na Švedsku koja i dalje pušta teroriste da slobodno lutaju ulicama, pa čak i sarađuju sa njihovom policijom. Na dan našeg sastanka, na nacionalnoj televiziji su pustili intervju s teroristom Salihom Muslimom - ljutito je prokomentarisao turski predsednik.

Podsetimo da je Erdogan je izrazio protivljenje Turske pridruživanju Finske i Švedske NATO-u zbog ruske agresije u Ukrajini, iznevši niz zahteva uključujući izručenje oko 30 osoba koje Turska smatra teroristima.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".