Председник Србије Александар Вучић најавио је данас након обиласка избегличког центра где су смештене избеглице из Украјине да ће се амбасадор Србије у Украјини Аца Јовановић ускоро вратити у ту земљу.


- Наш амбасадор Јовановић се ускоро враћа у Украјину - рекао је Вучић, који је избелице посетио у друштву украјинског амбасадора у Србији Володимира Токлача, преноси Танјуг.

 

 


- Хоћу да се захвалим нашим украјинским пријатељима, да изразим задовољство што, пре свега деца, али и сви остали, 67 њих укупно имају овде добре услове - рекао је председник Србије на крају посете избегличком центру.

Он је комесару за избеглице Владимниру Цуцићу рекао да треба поправити све што је неопходно од услова смештаја у центру, почев од хране и да ће локална самоправа добити сву неопходну помоћ из Београда.

 

- Морамо увек да будемо истинско и суштинско уточиште за све људе који су у невољи и за нашу браћу из Украјине и за све друге и да покажемо оно људско срце које ми имамо за људе који се у таквим проблемима нађу, а од ове деце биће много успешних људи - рекао је Вучић.

Додао је да ће можда нека од деце из Украјине смештене у Врању сутра представљати Србију као најбољи математичари или као најбољи спортисти и замолио амбасадора Толкача да се не наљути због тих речи.

 

 

Председник Вучић је искористио прилику и одиграо фудбал са малишанима из Украјине. 

Фото: Милош Миливојевић/Танјуг

 

Подсетимо, Амбасада Републике Србије у Украјини привремено је затворена. Како се наводи на сајту, затворена је из разлога заштите безбедности нашег особља. Такође, наводи се да ће особље тог дипломатско-конзуларног представништва наставити да обавља посао из Београда.

 

 


 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".