Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas nakon obilaska izbegličkog centra gde su smeštene izbeglice iz Ukrajine da će se ambasador Srbije u Ukrajini Aca Jovanović uskoro vratiti u tu zemlju.


- Naš ambasador Jovanović se uskoro vraća u Ukrajinu - rekao je Vučić, koji je izbelice posetio u društvu ukrajinskog ambasadora u Srbiji Volodimira Toklača, prenosi Tanjug.

 

 


- Hoću da se zahvalim našim ukrajinskim prijateljima, da izrazim zadovoljstvo što, pre svega deca, ali i svi ostali, 67 njih ukupno imaju ovde dobre uslove - rekao je predsednik Srbije na kraju posete izbegličkom centru.

On je komesaru za izbeglice Vladimniru Cuciću rekao da treba popraviti sve što je neophodno od uslova smeštaja u centru, počev od hrane i da će lokalna samoprava dobiti svu neophodnu pomoć iz Beograda.

 

- Moramo uvek da budemo istinsko i suštinsko utočište za sve ljude koji su u nevolji i za našu braću iz Ukrajine i za sve druge i da pokažemo ono ljudsko srce koje mi imamo za ljude koji se u takvim problemima nađu, a od ove dece biće mnogo uspešnih ljudi - rekao je Vučić.

Dodao je da će možda neka od dece iz Ukrajine smeštene u Vranju sutra predstavljati Srbiju kao najbolji matematičari ili kao najbolji sportisti i zamolio ambasadora Tolkača da se ne naljuti zbog tih reči.

 

 

Predsednik Vučić je iskoristio priliku i odigrao fudbal sa mališanima iz Ukrajine. 

Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

 

Podsetimo, Ambasada Republike Srbije u Ukrajini privremeno je zatvorena. Kako se navodi na sajtu, zatvorena je iz razloga zaštite bezbednosti našeg osoblja. Takođe, navodi se da će osoblje tog diplomatsko-konzularnog predstavništva nastaviti da obavlja posao iz Beograda.

 

 


 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".