– Ако ме питате за кошарку, наши клубови добијају многоструко више од Цибоне и Олимпије – од државе, са државом повезаниј јавних предузећа. Не мислите ваљда да смо ми много талентованији, или да су Американци који долазе много талентованији, да више воле Београд него Загреб и Љубљану? Не, него је то зашто што су боље плаћени. Неко ту да више пара, а то је наша држава. Није спорно да су Звезда и Партизан, између осталог, успешнији од осталих из региона збогтога што добијају много, много, много већи новац него други – рекао је Вучић.

Вучић се затим осврнуо на фудбал.

– Треба да се покаже и колико фудбалски клубови дугују за порез, јер сам сит придика свих њих – не само ја, већ цела земља – свих тих моралних громада и величина. Хајде да видимо ко је колико добијао и добија, а на крају ко колико дугује. Када дугујете за порез, онда треба да људи знају да се то дугује за вртиће њихове деце. Када добијете 10, 15 или 20 милиона евра, за те паре смо могли да изградмио десет или 12 нових вртића, или не знам колико школа, или не знам колико километара путева… – додао је Вучић.

Фото: Зоран Жестић/Танјуг

 

Такође, поменут је и Куп Србије, у којем је Звезда победила Партизан и освојила “дуплу круну”.

– Када почнете да оптужујете државу, нико више не за ни за шта, јер вам је то увек алиби за потенцијални пораз, прво размислите о томе шта сте дужни грађанима наше земље, ништа више. Пред Куп утакмицу су рекли да то иде Партизану, јер је Вучић договорио да задовољи једне и друге. Када се то није десило, онда су рекли да је он превелики навијач Звезде да би то допустио – рекао је Вучић и подвукао:

– Какву год лаж да измисле, шта год да измисле, једино што никада неће да ураде то је да кажу извините после свих тих лажи.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".