Верује се и да одређене биљке доносе срећу, благостање и новац.

Бамбус

Бамбус је лак за одржавање, а фенг шуи мајстори верују да привлачи позитивну енергију. Увијена верзија бамбусовог стабла привлачи успех, а ако желите срећну љубав и стабилан брак онда два бамбуса ставите у једну вазу. За више успеха и новца у кући чувајте три или 9 бамбуса, а најбоља позиција је леви део куће, највише удаљен од улазних врата.

Фото: Профимедиа

 

Орхидеја

Чаробан цвет орхидеје у фенг шуију користи се за проналазак нове љубави. Уколико сте усамљени искористите магију орхидеје и чувајте једну у спаваћој соби, на ноћном ормарићу поред кревета.

Златни бршљан

Декоративна биљка која се савршено уклапа у сваки дом, златни бршљан је савршен за одбијање негативне енергије. "Мртав" угао у кући, ћошак или празне полице идеалан су кутак за златни бршљан који негативно одбацује, а привлачи светлост, истичу фенг шуи мајстори.

Бршљан уклања токсичну енергију у просторији, чисти собу и смањује количину бензена, киселина, формалдехида и сличних материја у ваздуху.

Фото: Профимедиа

 

Папрат

Штити од штетне "хемије." Ова зелена биљка са декоративним лишћем је према фенг шуију идеална за угао собе или негде близу улазних врата.  

Зелени љиљан

Зелени љиљан је биљка која чисти ваздух. Ова биљка је посебно корисна ако је ставите негде у близини пећи на дрва или камина.

Фото: Профимедиа

 

Филадендрон

Успева и на вештачком и природном светлу. Његови листови у облику срца представљају позитивне емоције и ову биљку можете ставити у тамним и хладним областима вашег дома.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".