Орхидеје

Јединственог изгледа и препознатљивости, орхидеје као резано цвеће имају дужу постојаност у односу на остало цвеће. Савршен су поклон на промоцијама диплома, те свака боја обележава друго значење. Љубичаста орхидеја идеална је за супружника који је управо дипломирао, јер се тиме истиче дивљење и поштовање његовог постигнућа. Жута орхидеја значи радост и нове почетке, која би више одговарала пријатељима или члановима породице. Наранџастом орхидејом се драгој особи исказује понос због њеног успеха.

Фото: Профимедиа

 

Руже

У случају недостатка идеја, руже су, као класично цвеће, увек добар избор. Букет ружа може бити у црвеној боји или у комбинацији више боја. Жутим ружама на разигран приступ исказују се радост и дивљење, док наранџасте исказују јединственост и ентузијазам. Црвене симболизују љубав. Иако асоцирају на романтику, букет ружа такође може бити поклон за рођендан. Беле руже означавају искрене намере, а жуте симболизују полет и позитивне мисли. Ружичасте руже, међутим, значе уважавање и дивљење.

Сезонско цвеће

Сваки цвет је повезан са сваком страницом календара. Као рођендански поклон, можете слављенику поклонити цвеће које је повезано с месецом његовог рођења. Тако рецимо, ако је особа рођена у марту, пошаљите јој пролетње нарцисе. Такође, ако је рођена у јуну, поклоните јој букет ружа.

Фото: Профимедиа

 

Лековито и зачинско биље

За пријатеља који се усељава у нови дом, зачинско биље је врло практичан и декоративан поклон. Омиљено зачинско биље или мањи зачински врт, испуниће дом атрактивним мирисом.

Фото: Профимедиа

 

Сукуленти

Биљке за које није потребно пуно пажње и труда интересантан су поклон за усељење. Доступни су у великом броју зелених, па до љубичастих нијанси, које ће се савршено уклопити у сваки простор.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".