Како за "Републику" открива Игорова другарица с којом се чуо до последњег дана, туговао је само за тим што иза себе, осим песама, није оставио и потомке.

- Последњих дана у болници му је било знатно боље, мислили смо да се извукао, та вест да је преминуо све нас је дотукла - с кнедлом у грлу започиње разговор певачева пријатељица и наставља:

- Јављао се свима из тог болничног кревета, пре неколико дана смо се дописивали и слао ми је заједничке слике из прошлости, причали смо како време брзо лети, како живот прође зачас. Коментарисао је моју ћеркицу и рекао ми да сам срећница што сам се остварила као мајка, да му је неостварена жеља остала да има дете и чује како му оно каже: "Тата". Причао ми је потиштено: "Какав је овај живот, брзо прођоше дани, а највећа жеља ми се није остварила."

Фото: Јутјуб принтскрин/Grand Magazin Tv Grand

 

 

Она даље прича да је уз Старовића била до последњег тренутка:

- Игор је иза себе оставио три брата, све су сјајни момци. Сви воле археологију, то им је велика љубав. Отац му је преминуо давних дана, а мајка му је умрла 2016. године и то 1. новембра, баш на његов рођендан. То је тешко поднео, увек је био везан за породицу. Последњих година се доста повукао из јавног света, али имао је велике планове, нарочито везане за музику.

Јелена Ристић Штефанец, Игорова пријатељица и колегиница је такође потврдила да је Старовић у последње време био тужан и несрећан, као да је могао да претпостави да му се ближи крај.

Фото: Јутјуб принтскрин/ Grand Magazin Tv Grand

 

 

- Ово су ужасне вести. Малочас кад ми је зазвонио телефон сам се пресекла, имала сам неки осећај да су црне вести. Нешто у мени је говорило да није добро. Игора сам недавно видела, није баш био срећан у последње време, као да је предосетио да ће се ово десити. Деловао је потиштено иако ништа није давало назнаке да му се ближи крај. Он је увек био у фазону да је наша генерација заборављена. Патио је што је запостављен због ове данашње музике, ових шоу-програма. Упитао ме је тада кад сам га срела: "Када ћемо поново да заблистамо?" Такође, тиштило га је то што се није остварио као отац. Обожавао је децу, желео је да има дете, али, ето, таква му је судбина била - прича Јелена кроз сузе и додаје:

- Игор је увек био мало повучен, миран и тих, није се уплитао у скандале и закулисне радње. Њега је занимала само музика. Био је кул лик. Духовит када је у елементу и када су биле такве пригоде. Остало је иза њега много лепих песама. Надам се да ће младе генерације тек сада да схвате ко је био Игор Старовић и колики уметник је он заправо био.

(Република)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".