"На вратима тог стана је стајала умрлица деде, који је умро 40 дана пре него што смо се ми уселиле. Обе смо се јако плашиле и једна без друге нисмо смеле да уђемо у кућу. Једно вече се враћам са наступа у стан, а Злата сва у сузама каже: "Једва сам чекала да дођеш, видела сам деду". Тешко смо тада живеле, али било је лепо".


Је л' сте се вас две некад посвађале, је л' било чарки?

Никад у животу, она и ја смо као прст и нокат, то је превазишло и сестринске односе, ја њу поредим са мојом децом. Она тако када се изнервира каже мени у шали: "Шта више овај живот и ово све, толико смо се нарадиле време је да умиремо, види деца колика су нам, унучићи, шта ми више живимо". Каже ми: "Ја знам када умрем да ћеш ми ти доћи" и ја онда кренем да плачем кажем јој ја да није и нормална: "Шта је с тобом, ја сам тек сад у пуном гасу и планирам опет да се удајем".


Твоја ћерка Јелена каже да са Златом дели више тајни него са тобом...

Па добро, то је негде нормално, моје ћерке много воле Злату и другачије се отвориш пред неким другим него пред својом мајком. Мада оне мени све причају само што ја умем да дрекнем понекад, а Злата им то лепо објасни.

Кад те је Зоран Шијан оставио због друге жене, рекла си да те је спасао Саша Поповић. Чега?

Али буквално ме спасио, ја сам цео живот његов дужник. Не дај боже да му ишта на овој земаљској кугли затреба, сто година да га не чујем, он зна ја бих дошла да га љуљам, да га носим, докле год имам снаге у рукама. Он се према мени понео као брат тада када сам била психички убијена, сломљена, хтела сам да се убијем. Он је сваки дан мене звао, додуше тад није био ожењен, рибице је неке доводио. Сваки дан сам ја морала да идем код њега на ручак да бих се угојила јер сам била као костур. Ана нека је тад радила код њега, кувала је и ја ручак нисам смела да прескачем. Држао ми је предавања, говорио је: Престани да се ждереш, секираш и плачеш. Онда ми је много помогао и око прве песме, првог албума, сликања, све сам урадила уз његову подршку. Ја њега срцем и душом волим, он је најбољи човек који је икада рођен. Он се нимало није променио.


Више се не виђате и не дружите као некада?

Жао ми је због тога. Али тада су нам била мала деца, ми их скупимо, седимо, они се играју. То је сад све куд који мили моји. Кад се видимо, ми се лепо испричамо, не значи да сад треба да кафенишемо сваки дан. Била су то лепа времена и ми смо били млади, сада су деца велика, а самим тим и већи проблеми, дошли и унуци нема се више времена као некад.

Саша је Сузаниног сина прихватио као свог, како се опходио према њему док сте се сви дружили и окупљали?

Па што не би прихватио, Сузана је добра жена, добра мајка, добра домаћица, добра жена, није давеж. Он је једино са такавом женом могао и да опстане, он поред неке љубоморне и посесивне не би могао ни да живи. Сузана се никада није понашала као да је нешто битна зато што је Сашина жена, код ње је увек скувано, сређено, права домаћица, понаша се нормално. Није Сале луд знао је он кад је бирао шта је изабрао.


Што си одбила да пре три године наступиш на концерту твог првог мужа Радета Вучковића?

Била су сва моја деца, ја се не сећам зашто нисам могла да присуствујем.

Он је рекао да те је звао, али ти ниси дошла?

Ми смо у супер односима, другари смо. Ако би икоме отишла, отишла бих њему на концерт.

Много твојих колега је преминуло у последњих неколлико година Шабан, Маринко, Мерима, Марина Туцаковић. Како се носиш са тим?

Корона је учинила своје, мислим да је све то последица те болести. Страшно је то што се издешавало.

Нада Топчагић је одбила награду за животно дело јер се уплашила да не умре.

Она је лутка, обожавам ту жену. Када је видим на телевизији, све оставим и седнем да је гледам, сита се напуним позитивне енргије кад је слушам.


Јеси ли чула да је Ерин унук ухапшен због проституције?

Нисам га звала, верујем да његов унук није крив. Колико знам, он је добар момак, није он ништа страшно урадио.

Писало се и да је Ђани ухваћен са неком проститутком из каталога?

Колико година га знам никад нисам видела да он вода неке рибе, ма какви. Он поштује своју породицу, он се само шали и лупета. Слађа ужива поред њега. Ти што причају да раде свашта, ти не раде ништа, а ови што ћуте су најопаснији. Ако је Ђанију ту микрофон и пиће он и не примети женски род. Рекла бих ти ја да је другачије.

Је л' и раније проституција била толико заступљена?

Увек је то било присутно, ми колеге смо знали између себе шта се дешава и ко се тиме бави. Ја одем на тезгу појави се неки газда и пита колико да ти дам, колико кошташ. Ја све мислим прича о тезги, а он као не него колико кошташ после тезге. Ма марш бре, због тога сам толико тезги изгубила у животу. Раније се то крило, али ми смо увек између себе знали која се тиме бави. Шта им вреде те прљаве паре, одеш у два са два и то ти је то. Не прихватам никако године, живим пун гас, све докле сам здрава, ја сам млада ко роса у подне.

(Свет)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".