Када је та информација почела да кружи интернетом, да су Саша и Иванка брат и сестра од стрица Поповић није био у земљи да потврди или демнтује наводе али је зато проф. др Поповић, која казала истину, али није била баш много речита.

- У сродству смо, седмо колено. Не бих то назвала блиским сродством. Осим сензационализма, не видим зашто је та информација битна - написала је бивша ректорка Београдског универзитета у поруци.

Фото: Петар Милошевић

 

 

- Рођена је 1959. године у Рио де Жанеиру. Деда јој је био сенатор Дака Поповић, први бан Дунавске бановине, а отац амбасадор Гавра Поповић, иначе југословенски дипломата. Свештеник Српске православне цркве Алимпије Поповић, Иванкин стриц, био је први градоначелник Новог Сада након Другог свјетског рата - пише између осталог у биографији ректорке.

Нико од ових имена која се помињу није Поповићу близак род, али већ је познато да и Саша потиче из свештеничке породице из Новог Сада. Његов деда био је поп у једној цркви у престоници Војводине.

- Мој деда и сва његова браћа били су свештеници у новосадским црквама. Имао сам дивно, безбрижно детињство. У великој црквеној кући живела је наша породица и породица мог стрица. Поред нас је била угоститељска школа, која је у порти имала спортско игралиште. Чим бих устао, излазио сам с лоптом на терен, жонглирао бесомучно, по пет хиљада пута сам ударао лопту да не падне на земљу - рекао је једном приликом директор "Гранда".

Фото: Јутјуб принтскрин/Ал Јазеера Балканс

 

 

Пре него што је почео да се бави музиком, Поповић је студирао на Пословно-правном факултету у Новом Саду и био је добар студент. Стигао је до треће године, кад је одлучио да напусти студије и оснује свој бенд. Да је, којим случајем, успео да заврши права, Саша би данас можда радио неки сасвим другачији посао, далеко од домашаја естраде, али је питање да ли би на тај начин успео да стекне велико богатство.

(Еспресо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".