Шеклер је приликом гостовања на РТС-у изјавио да међу невакцинисанима има случајева заражавања по неколико пута у пар месеци, међутим, то се може десити и код вакцинисаних.

Он додаје да ће лето, према његовом мишљењу, проћи са мање заражавња, с обизром на то да ће људи већи део времена провидити напољу.

- Пошто ће бити лепо време људи су жељни вањских активности, па је заражавање мање, али видећемо шта ће се дешавати после - наводи Шеклер.

Фото: принтскрин Јутјуб/RTS Sajt - Zvanični kanal

 

 

Вирусолог напомиње да се друга бустер, односно четврта доза вакцине, препоручује за старије од 60 година који су имунокомпромитовани, али и млађима који имају хроничне болести.

О затварању Шангаја због корона вируса Шеклер је рекао да због 100.000 милиона невакцинисаних старијих Кинеза постоји потреба за тим, поготово уколико постоји заражавње омикрон сојем.

- Кина је специфична по многим стварима, не одустају од нулте толеранције ка вирусу, без обзира што имају асимптоматске случајеве. Код њих се старији нису вакцинисали, за разлику од Србије где су старији били најревноснији у вакцинацији.

Закључио је да ипак не могу бити толико сурови као да је смртност 50 одсто и напоменуо да они док су у изолацији примају плату 100 посто и држава обезбеђује храну свима по становима, што у Србији не би било могуће спровести.

Фото: АП

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".