- Пункт за вакцинацију на Београдском сајму радио је скоро 15 месеци пошто је отворен 19. јануара 2021. године. То је био највећи пункт у Србији јер овде дато 568.615 доза вакцина - рекао је Весић за ТВ Хепи.

Он додаје да број првих вакцина износи 242.047 доза, док су ревакцина и трећа бустер доза примљени 225.887, односно 99.352 пута.

Фото: П. Милошевић/Н. Скендерија

 

 

На поменутом пункту радило је стотине лекара и медициснких сестара, а координирао је директор Дома здравља Савски венац др Зоран Бекић.

- Свим њима Београђанке и Београђани дугују велику захвалност за посао који су урадилина заштити здравља свих нас - истиче Весић.

Он додаје да "велику захвалност дугујемо запоселнима на Београдском сајму као и стотинама волонтера који су радили дан и ноћ".

- Пункт за вакцинацију на Београдском сајму омогућио нам је да спроведемо масовну вакцинацију у критичним тренуцима када је требало да заштитимо здравље наших грађана. Без овог пункта масовна вакцинација у Србији није била могућа. Зато његово затварање има више него симболичан значај - закључио је заменик градоначелника.

Фото: П. Милошевић/Н. Скендерија

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".