А онда је италијанска глумица и једна од најлепших жена света Моника Белучи прихватила улогу живота - оперске диве Марије Калас.

Фото: Профимедиа

 

Пуне четири деценије јавност се пита која је тајна лепоте Монике Белучи.

Италијанска глумица, која носи титулу и најстарије Бондове девојке, сан је многих мушкараца, а један новинар је још 2004. назвао италијанским савршенством.

Фото: Профимедиа

 

На питање како данас гледа на то, једноставно је одговорила:

‘Смешно ми је. То је само фантазија која траје без разлога и нико не верује у њу. Ни ја не верујем у то. Ни не читам такве ствари, досадне су ми.’

А повод за Моникин интервју крије се у њеној новој улози, оној која би се дефинитивно могла назвати улогом живота. Наиме, Белучи је пристала на позив аутора Тома Волфа да на сцени чита писма и делове мемоара Марије Калас.

Управо ње, али и Аните Екберг, дотакла се, рекавши да њих две имају много више заједничког него што људи мисле:

Фото: Профимедиа

 

‘Обе су биле жене које су желеле да буду самосталне у временима у којима то није било лако. Биле су самосталне једино у свом послу, али заробљенице свог срца.’

Иако је остварила завидну каријеру у Холивуду, наставила је да живи у Европи јер јој то много више одговара.

‘Бити ВИП особа у Америци и у Европи велика је разлика. У Европи, па чак и у Лондону, глумци живе нормалним животом. Сама одводим децу у школу, сама купујем намирнице које су ми потребне у супермаркету.

О њеној лепоти заиста би се могли написати романи, а ништа даље није ни њена старија ћерка, 17-годишња Дева, којом је модни свет одавно опчињен.

Фото: Профимедиа

 

Монику су приметили када је имала 14 година, али глумица је ипак одлучила да сачека, сматрајући да је премлада, и није погрешила.

‘Данас је младим људима пуно лакше, нема тог такмичарског духа као у прошлости и пуно су одговорнији. И та два света - модни и глумачки - пуно су ближи, некада нису ишли руку под руку. Данас је другачије’, рекла је Белучи, па додала:

‘Почела сам јако млада, али нисам напустила школу. А онда сам се преселила на филм. Имала сам 25 и била сам независна. Ушла сам у филмски свет добро заштићена. Данас се све врти око изгледа, али посао се не темељи на лепоти. Ако сте само лепи, нећете радити више од пет минута.’

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".