Светску пажњу је привукла као андрогини модел, носећи и мушке и женске комаде, а рођена је 28. августа 1991. године у Тузли као Андреј Пејић. У свет манекенства је ушла са 17 година, а од 2011. године па све до сада имала је прилику да сарађује са највећим модним именима као што су Јеан Паул Гаултиер, Марц Јацобс, Вивиенне Wестwоод и многи други.

Андреја је била и на насловницама модних магазина Елле, Марие Цлаире, Харпер’с Базаар. Први је трансродни модел који је снимио насловницу часописа Вогуе.

 

 

Упркос тешком детињсту, Андреја је више пута истицала да је била срећно дете, али и да се углавном дружила са девојчицама, а када се породица преселила у село Војска код Свилајнца кренуо је у основну школу. Оца је први пут видела са четири године, јер је мајка инсистирала да Игор и тада Андреј граде добар однос са оцем упркос томе што су им родитељи разведени.

 

 

2014. године променила је пол, а гостујући у једној емисији славна манекенка отворено је проговорила о проблемима са којима се суочавала, а потом и открила који је био њен највећи страх након што се одлучила на овај корак.

- Највише сам се плашила како ће људи гледати на то. Често се то посматра на тривијалан начин, као да сам то урадила због каријере - рекла је она.

 

 

Са 13 година по први пут је почела да експериментише са изгледом, па чак и да фарба косу, а облачила се другачије од осталих дечака. Како је и сама признала, знала је одувек да је другачија, а то ју је некада чинило несрећном. Захваљујући подршци родитеља и брата, остварила је своје снове. Почела је да истражује могућност промене пола, али се за тај корак одлучиола много година после.

Андреју је магазин ФХМ поставио на 98. место на листи 100 најсексепилнијх жена на свету. Међутим, пошто Андреја тада још није била променила пол, номинација је повучена, а стигло је и извињење магазина.

Последњих година Андреја је ретко кад на писти, више се више окренула глуми. Године 2019. снимала је филм Тхе Отхер Ме, а између снимања и премијере филма путовала је светом.

 

 

Како је рекла за "Гамерант.цом" недавно се вратила за Аустралију, пре чега је била у Њу Мексику где је боравила шест месеци и радила као – конобарица.

- Добила сам посао конобарице и радила сам у једном ресторану у Санта Феу. Желела сам мало да се спустим на земљу и да упознајем људе. Од 18. године радила сам као модел и путовала светом, а ово је била прилика да коначно урадим нешто нормално - рекла је она.

 

 

Како каже, за то време било занимљиво да посматра друге, али и да се дружи са колегама.

Успут је вежбала шпански са којим се први пут сусрела у кампу за избеглице у Србији. Андреја је признала да је тада гледала теленовеле, између осталог и Касандру, која је била врло популарна на овим просторима деведесетих година. Са пријатељима је тада имитриала сцене из серије и тако се заправо први пут заинтересовала за глуму.

 

 

Осим глуме, занимљиво је да се Андреја данас бави и продајом винтиџ ствари.

Снимила је и филм "Дали Ланд" у ком тумачи музу Салвадора Далија – Аманду Лир. У том остварењу, које још није имало премијеру, главну улогу тумачи Бен Кингсли.

Њен љубавни живот обавијен је велом тајни, те се о њему готово не зна ништа, а први пут када је проговорила на тему љубави било је то 2015. када је поставила фотографију са Харијем Брантом, сином милијардера Питера Бранта и манекенке Стефани Симор који је преминуо прошле године.

 

 

Половином 2017. године поново је запалила друштвене мреже сликом са Дејмоном Бејкером који је познати модни фотограф, али није познато да ли је у питању љубавни однос или само пословна сарадња. Додатно је све збунила и реченица у опису фотке "Док нас смрт не растави".

Међутим, 2020. године Андреја се сусрела са озбиљним оптужбама да је злостављала једну жену, а на конто тога је рекла да би се у сваком другом случају смејала таквој ситуацији, међутим, сада се и сама суочила са тако озбиљним оптужбама које би могле да јој униште живот и каријеру. Пејић је тада јасно истакла да се представља као хетеросексуална особа и да је припаднице лепшег пола никад нису привлачиле. Она је нагласила да је девојку која је изнела такве оптужбе против ње волела као сестру и да никад није могла да очекује да ће јој урадити тако нешто.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".