Svetsku pažnju je privukla kao androgini model, noseći i muške i ženske komade, a rođena je 28. avgusta 1991. godine u Tuzli kao Andrej Pejić. U svet manekenstva je ušla sa 17 godina, a od 2011. godine pa sve do sada imala je priliku da sarađuje sa najvećim modnim imenima kao što su Jean Paul Gaultier, Marc Jacobs, Vivienne Westwood i mnogi drugi.

Andreja je bila i na naslovnicama modnih magazina Elle, Marie Claire, Harper’s Bazaar. Prvi je transrodni model koji je snimio naslovnicu časopisa Vogue.

 

 

Uprkos teškom detinjstu, Andreja je više puta isticala da je bila srećno dete, ali i da se uglavnom družila sa devojčicama, a kada se porodica preselila u selo Vojska kod Svilajnca krenuo je u osnovnu školu. Oca je prvi put videla sa četiri godine, jer je majka insistirala da Igor i tada Andrej grade dobar odnos sa ocem uprkos tome što su im roditelji razvedeni.

 

 

2014. godine promenila je pol, a gostujući u jednoj emisiji slavna manekenka otvoreno je progovorila o problemima sa kojima se suočavala, a potom i otkrila koji je bio njen najveći strah nakon što se odlučila na ovaj korak.

- Najviše sam se plašila kako će ljudi gledati na to. Često se to posmatra na trivijalan način, kao da sam to uradila zbog karijere - rekla je ona.

 

 

Sa 13 godina po prvi put je počela da eksperimentiše sa izgledom, pa čak i da farba kosu, a oblačila se drugačije od ostalih dečaka. Kako je i sama priznala, znala je oduvek da je drugačija, a to ju je nekada činilo nesrećnom. Zahvaljujući podršci roditelja i brata, ostvarila je svoje snove. Počela je da istražuje mogućnost promene pola, ali se za taj korak odlučiola mnogo godina posle.

Andreju je magazin FHM postavio na 98. mesto na listi 100 najseksepilnijh žena na svetu. Međutim, pošto Andreja tada još nije bila promenila pol, nominacija je povučena, a stiglo je i izvinjenje magazina.

Poslednjih godina Andreja je retko kad na pisti, više se više okrenula glumi. Godine 2019. snimala je film The Other Me, a između snimanja i premijere filma putovala je svetom.

 

 

Kako je rekla za "Gamerant.com" nedavno se vratila za Australiju, pre čega je bila u NJu Meksiku gde je boravila šest meseci i radila kao – konobarica.

- Dobila sam posao konobarice i radila sam u jednom restoranu u Santa Feu. Želela sam malo da se spustim na zemlju i da upoznajem ljude. Od 18. godine radila sam kao model i putovala svetom, a ovo je bila prilika da konačno uradim nešto normalno - rekla je ona.

 

 

Kako kaže, za to vreme bilo zanimljivo da posmatra druge, ali i da se druži sa kolegama.

Usput je vežbala španski sa kojim se prvi put susrela u kampu za izbeglice u Srbiji. Andreja je priznala da je tada gledala telenovele, između ostalog i Kasandru, koja je bila vrlo popularna na ovim prostorima devedesetih godina. Sa prijateljima je tada imitriala scene iz serije i tako se zapravo prvi put zainteresovala za glumu.

 

 

Osim glume, zanimljivo je da se Andreja danas bavi i prodajom vintidž stvari.

Snimila je i film "Dali Land" u kom tumači muzu Salvadora Dalija – Amandu Lir. U tom ostvarenju, koje još nije imalo premijeru, glavnu ulogu tumači Ben Kingsli.

NJen ljubavni život obavijen je velom tajni, te se o njemu gotovo ne zna ništa, a prvi put kada je progovorila na temu ljubavi bilo je to 2015. kada je postavila fotografiju sa Harijem Brantom, sinom milijardera Pitera Branta i manekenke Stefani Simor koji je preminuo prošle godine.

 

 

Polovinom 2017. godine ponovo je zapalila društvene mreže slikom sa Dejmonom Bejkerom koji je poznati modni fotograf, ali nije poznato da li je u pitanju ljubavni odnos ili samo poslovna saradnja. Dodatno je sve zbunila i rečenica u opisu fotke "Dok nas smrt ne rastavi".

Međutim, 2020. godine Andreja se susrela sa ozbiljnim optužbama da je zlostavljala jednu ženu, a na konto toga je rekla da bi se u svakom drugom slučaju smejala takvoj situaciji, međutim, sada se i sama suočila sa tako ozbiljnim optužbama koje bi mogle da joj unište život i karijeru. Pejić je tada jasno istakla da se predstavlja kao heteroseksualna osoba i da je pripadnice lepšeg pola nikad nisu privlačile. Ona je naglasila da je devojku koja je iznela takve optužbe protiv nje volela kao sestru i da nikad nije mogla da očekuje da će joj uraditi tako nešto.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".