Лукас није крио да је користио кокаин, као и да је много новца трошио на коцку.

О овим шкакљивим темама говорио је и у једном интервјуу за часопист "Сабор", далеке 1999. године. У то време, о њему су кружиле разне приче, па чак и да је погинуо, а он је заправо само месеце проводио у иностранству због тезги. Реч је о тренутку после развода од прве супруге, када је отпочео нову љубав, са другом, невенчаном супругом Наташом. Шта је све том приликом Лукас ипсричао, прочитајте у тексту који преносимо у целости:

Протеклих месеци о Аци Лукасу причало се свашта. На руку оговарачима ишле су и његове раније изјаве, често шкакљиве и провокативне, па се на њихо могло надградити којешта. Аца је одувек био познат као "кршитељ" аутомобила. Када је један "сахранио" у иностранству, чаршија је одлучила да сахрани њега. Вест да је погинуо у саобраћајној несрећи раширила се као грип, а за њом су почеле да стижу и друге. Ређали су се "поверљиви" извештаји о његовом наводном бацању кроз прозор, јер је човек, опет наводно, полудео од дроге. Дрога је била инспирација и за још један трач. Причало се да је "оверио" што у жаргону значи да је умро од прекомерене дозе.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

Пука нагађања престала су тек када се Лукас вратио у земљу. Сада већ сви знају да је пре бомбардовања отишао на заказане тезге у иностранству. Одлучио је да остане тамо, јер је сматрао да само ако пева и зарађује може да буде користан себи и својој деци, Миљани и Лазару.

- Већ сам сто пута рекао, не може човек са буде окривљен за бекство, ако га на граници пусте и још му лупе печат у пасош. Мени су приче о томе ко је поступио исправно, они који су отишли или они који су остали, не досадне, него смешне. На сву срећу, још нико ме није напао због тога што нисам био у земљи, али због других ствари јесте. Неки кажу да не умем да певам, други да сам добар, али као, не ваља ми пос'о, дрогирам се и пропадам. Трећима смета што сам јавно рекао да сам узимао кокаин, јер, ето, не ваља бити толико искрен... Ја сада позивам све оне који ми замерају било шта да ме пољубе директно у д*пе! Имају моју дозволу за то.

Аца уме критичарима да запуши уста, нема шта! И раније је без увијања и пробраног речника говорио шта мисли. Свима су познати његови коментари о Баји и Бојанићима. Међутим, далеко од тога да је о себи створио слику момка за пример. Себи не пева оде, али не жели ни да их слуша о другима. Коцкање, дрогирање, расипање новца, били су његова "лична карта" и од тога не бежи. На срећу његову и оних који га воле, а њих је сада, без претеривања, веома много, решио је да се мане старих љубави и отпочне потпуно нов живот.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

- Као прво, хоћу да кажем да се не стидим ни због чега. Узимао сам кокаин седам, осам година, али не смем да кажем колико сам новца потрошио на њега. Не бих да ме зову на информативне разговоре! Док ми је то пријало, лудовао сам, излазио, проводио се и било ми је лепо, а онда су се ствари промениле. Схватио сам да то више није за мене и да са тим не могу да напредујем и идем даље. На моју срећу, хероин нисам пробао, он је грозан. Никада нисам ни пио нешто претерано. Дување (пушење марихуане) ми је такође било без везе. Само сам шмркао. Никада ми није пало на памет да се бодем, јер се ужасавам и вађења крви. Сада сам чист и нема шансе да се вратим на дрогу. Она ми је сметала и у послу. Позната је ствар да она појачава тренутно стање, а ја сам пред наступе увек малчице нервозан. Да сам је узимао на тезгама, био бих још нервознији и не бих могао да певам. Није ми било много тешко да је се решим, јер сам имао среће да ми Бог пошаље нешто много боље.

Пре него што кажемо шта је то боље, Аца има још по неку "топлу" реч за колеге.

- Нервира ме што ми замерају када о себи искрено говорим о ономе што радим, јер то исто раде и они, само не смеју да кажу. Мени држе лекције, а крију се по вецеима и шмрчу да их нико не види. Они се боје народа, плаше се да ће због истине о себи, изгубити тезге. Ако изгубе посао, неће то бити због тога, него зато што ничему нису ни вредели. Има још ствари које ме ту нервирају. Чега сам се све наслушао, као: "Брате, што је добар овај кокаин, ради ме као луд!", а немају појма да су им са дрогом умешали креч са зида. Двадесет одсто њих нема појма са животом. Дају паре на то само зато што су чули да се дрогира Ал Паћино или Џек Николсон, па морају и они. Глупи су, сачувај Боже. Када би се, примера ради, ова дрога легализовала код нас и када би психијатар на основу теста интелигенције и тренутног психичког стања прописивао ко сме да је користи, а ко не, мојим колегама би било најстроже забрањено да га пипну. Можда сам лупио када сам рекао да се њих педесет одсто дрогира, има их можда и више.

Фото: В. Данилов

 

 

Аца тврди да је раскрстио и са коцком, јер му је дојадила. Раскрстио је и са супругом Светланом са којом има двоје деце, а оно што му је Бог послао је нова љубав, јача, вели, од порока. Његова Наташа студира права у Немачкој. Отац јој је Србин, мајка Италијанка, а презиваће се Чобановић само још извесно време, док се Аца не разведе и званично. Она је била главни разлог што је, пре осам месеци, прешао у трезвењаке. Наташа ће му ускоро подарити сина, а прегледи којима су се подвргли показали су да су и родитељи и дете добро. Како сада ствари стоје, имаће два породична гнезда, једно овде, друго у Немачкој, где ће се дете, вероватно, родити. Што се оне друге, професионалне, стране тиче, овај неконвенционални фолк-рокер не мирује. Дана 10. октобра, у Београду, на Ташу, Аца Лукас одржаће први солистички концерт. Биће то, како рече, највећа журка на Балкану. За ту прилику обезбедио је госте, прволигаше наше естрадне сцене, али није желео да открије о коме је реч. Иако је свој живот препаковао у ново рухо, биће то онај исти Аца кога смо увек волели да слушамо.

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај чланак је изашао у "Сабору", 11. октобра 1999. године. *

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".