О једној оваквој прослави писао је "Сабор" у фебруару, далеке 1999. године, наводећи да је велика југословенска фолк звезда, Лепа Брена, први пут у каријери прихватила да пева на ромском весељу.

Осим ње, ту су били и други истакнути певачи, попут Шабана Шаулића, Јашара Ахмедовског, Хариса Џиновића и других, а да је владала сјајна атмосфера можете се уверити путем фотографија, као и извештаја из "Сабора", који преносимо у целости:

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

Први пут у каријери Лепа Брена је прихватила позив да пева на ромском весељу. Њен деби био је у Паризу на крштењу Кевина и Мелвина и њиховог тате Драгана. Домаћини су за ово велико породично славље ангажовали фолк звезде, али и мађионичара Биг Лалета и водитеља Зорана Пејића Пеју. Два дана и две ноћи славља, претворено је у забавно-музички спектакл. Част да кумује припала је музичару Драгану Ћирковићу Ћири, заслужном за то што су на славље пристигли и Шабан Шаулић, Зорица и Кемиш, Јашар Ахмедовски, Драган Којић Кеба, Ђани, Снежана Ђиришић, Злата Петровић, хармоникаш Мирко Кодић и чланови оркестра Миће Николића. Колико је ово крштење било успешно, када су у питању певачки хонорари, види се и по детаљу да је Брена само за првих петнаест минута свог наступа окићена са двадесет хиљада марака.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

Домаћинима се посебно допао Бренин супруг Бога Живојиновић, који је подстицао весеље, играјући и лупајући тањире! Због тога је добио позив да већ у априлу управо он кумује на још једном крштењу у овој фамилији. Тада ће Боба формирати уметничку екипу и очекује се да ће поново бити лудо и незаборавно.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

Присуство оволиког броја певачких звезда у Паризу инспирисало је и Хариса Џиновића да им се придружи. Пошто је уочи крштења угостио колеге у свом ресторану, и успут Боби наденуо титулу Вимблдон ефендија, домаћини су га позвали као госта у ресторан "Порт жуан" надомак Париза. Тамо је последњег дана славља у раним јутарњим часовима Џиновић запевао своје нове песме и наговестио да ће се ускоро вратити на југословенску музичку сцену.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај чланак је изашао у "Сабору", 15. фебруара 1999. године. *

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".