Несумњиво најчувенији је "Валтер брани Сарајево", остварење из 1972., захваљујући којем је стекао велику популарност и у Кини.

У интервјуу за "ТВ Новости", Бата је 2005. године говорио о овом феномену, откривајући детаље о сарадњи са Кинезима. Део тог текста прочитајте у наставку:

Да ли бисте поново играли Валтера. Он вам је донео огромну популарност у Кини, где сте идол...

Па, Валтер је погинуо. Занимљиво, погинуо је на дан ослобођења Сарајева.

Фото: Архива Новости

 

 

Гледа ли се још Валтер у Кини?

И тамо је његова популарност мало опала. Зато ме сада и зову да направимо турнеју по Кини, како би се поправио рејтинг Валтера. Али, и тамо се све променило. Они сада обожавају наше комедије.

Можда неку у којој сте играли?

Да, "Рад на одређено време" Милана Јелића.

Када ћете поново ићи у Кину?

Ових дана. Кинези долазе 26. августа да се договоримо око снимања рекламе за тамошњу телевизију. Имам понуде за 18 реклама.

Фото: В. Данилов/Архива ТВ Новости

 

 

Јао!

Што "јао", то не боли! Снимаћемо, вероватно, рекламу за пиво и неке лекове. Пиво може да се рекламира како хоћете, а за лек нема преваре, морам да видим шта су написали и какав је то лек. Покушаћу да то кажем на кинеском, а то је скоро немогуће!

Колико остајете у Кини?

У октобру путујем, али не знам где, можда у Пекинг, можда у пустињи Гоби! Када Кинези дођу, потписаћу уговор и за ТВ серију која ће се радити у продукцији Кина-Србија. Написана је прва епизода.

Фото: Милутин Лабудовић

 

 

Кога играте?

Играм оно за шта ми је и време - младића! Шалим се, наравно, играм човека својих година. Радња је смештена и овде и тамо. Овде се, као, догађа љубав, па онда идемо да видимо његову фамилију. Још се не зна ко је редитељ.

Имате ли попуст на кинеској пијаци?

Све што ми је требало, купио сам у Кини. Углавном технику. Купио сам фотоапарат, најновији модел, за 500 долара, што значи да овде кошта 5.000 долара. Најновије чудо технике, танак, танак, танак... А танке су и слике.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".