Lukas nije krio da je koristio kokain, kao i da je mnogo novca trošio na kocku.

O ovim škakljivim temama govorio je i u jednom intervjuu za časopist "Sabor", daleke 1999. godine. U to vreme, o njemu su kružile razne priče, pa čak i da je poginuo, a on je zapravo samo mesece provodio u inostranstvu zbog tezgi. Reč je o trenutku posle razvoda od prve supruge, kada je otpočeo novu ljubav, sa drugom, nevenčanom suprugom Natašom. Šta je sve tom prilikom Lukas ipsričao, pročitajte u tekstu koji prenosimo u celosti:

Proteklih meseci o Aci Lukasu pričalo se svašta. Na ruku ogovaračima išle su i njegove ranije izjave, često škakljive i provokativne, pa se na njiho moglo nadgraditi koješta. Aca je oduvek bio poznat kao "kršitelj" automobila. Kada je jedan "sahranio" u inostranstvu, čaršija je odlučila da sahrani njega. Vest da je poginuo u saobraćajnoj nesreći raširila se kao grip, a za njom su počele da stižu i druge. Ređali su se "poverljivi" izveštaji o njegovom navodnom bacanju kroz prozor, jer je čovek, opet navodno, poludeo od droge. Droga je bila inspiracija i za još jedan trač. Pričalo se da je "overio" što u žargonu znači da je umro od prekomerene doze.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

Puka nagađanja prestala su tek kada se Lukas vratio u zemlju. Sada već svi znaju da je pre bombardovanja otišao na zakazane tezge u inostranstvu. Odlučio je da ostane tamo, jer je smatrao da samo ako peva i zarađuje može da bude koristan sebi i svojoj deci, Miljani i Lazaru.

- Već sam sto puta rekao, ne može čovek sa bude okrivljen za bekstvo, ako ga na granici puste i još mu lupe pečat u pasoš. Meni su priče o tome ko je postupio ispravno, oni koji su otišli ili oni koji su ostali, ne dosadne, nego smešne. Na svu sreću, još niko me nije napao zbog toga što nisam bio u zemlji, ali zbog drugih stvari jeste. Neki kažu da ne umem da pevam, drugi da sam dobar, ali kao, ne valja mi pos'o, drogiram se i propadam. Trećima smeta što sam javno rekao da sam uzimao kokain, jer, eto, ne valja biti toliko iskren... Ja sada pozivam sve one koji mi zameraju bilo šta da me poljube direktno u d*pe! Imaju moju dozvolu za to.

Aca ume kritičarima da zapuši usta, nema šta! I ranije je bez uvijanja i probranog rečnika govorio šta misli. Svima su poznati njegovi komentari o Baji i Bojanićima. Međutim, daleko od toga da je o sebi stvorio sliku momka za primer. Sebi ne peva ode, ali ne želi ni da ih sluša o drugima. Kockanje, drogiranje, rasipanje novca, bili su njegova "lična karta" i od toga ne beži. Na sreću njegovu i onih koji ga vole, a njih je sada, bez preterivanja, veoma mnogo, rešio je da se mane starih ljubavi i otpočne potpuno nov život.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

- Kao prvo, hoću da kažem da se ne stidim ni zbog čega. Uzimao sam kokain sedam, osam godina, ali ne smem da kažem koliko sam novca potrošio na njega. Ne bih da me zovu na informativne razgovore! Dok mi je to prijalo, ludovao sam, izlazio, provodio se i bilo mi je lepo, a onda su se stvari promenile. Shvatio sam da to više nije za mene i da sa tim ne mogu da napredujem i idem dalje. Na moju sreću, heroin nisam probao, on je grozan. Nikada nisam ni pio nešto preterano. Duvanje (pušenje marihuane) mi je takođe bilo bez veze. Samo sam šmrkao. Nikada mi nije palo na pamet da se bodem, jer se užasavam i vađenja krvi. Sada sam čist i nema šanse da se vratim na drogu. Ona mi je smetala i u poslu. Poznata je stvar da ona pojačava trenutno stanje, a ja sam pred nastupe uvek malčice nervozan. Da sam je uzimao na tezgama, bio bih još nervozniji i ne bih mogao da pevam. Nije mi bilo mnogo teško da je se rešim, jer sam imao sreće da mi Bog pošalje nešto mnogo bolje.

Pre nego što kažemo šta je to bolje, Aca ima još po neku "toplu" reč za kolege.

- Nervira me što mi zameraju kada o sebi iskreno govorim o onome što radim, jer to isto rade i oni, samo ne smeju da kažu. Meni drže lekcije, a kriju se po veceima i šmrču da ih niko ne vidi. Oni se boje naroda, plaše se da će zbog istine o sebi, izgubiti tezge. Ako izgube posao, neće to biti zbog toga, nego zato što ničemu nisu ni vredeli. Ima još stvari koje me tu nerviraju. Čega sam se sve naslušao, kao: "Brate, što je dobar ovaj kokain, radi me kao lud!", a nemaju pojma da su im sa drogom umešali kreč sa zida. Dvadeset odsto njih nema pojma sa životom. Daju pare na to samo zato što su čuli da se drogira Al Paćino ili DŽek Nikolson, pa moraju i oni. Glupi su, sačuvaj Bože. Kada bi se, primera radi, ova droga legalizovala kod nas i kada bi psihijatar na osnovu testa inteligencije i trenutnog psihičkog stanja propisivao ko sme da je koristi, a ko ne, mojim kolegama bi bilo najstrože zabranjeno da ga pipnu. Možda sam lupio kada sam rekao da se njih pedeset odsto drogira, ima ih možda i više.

Foto: V. Danilov

 

 

Aca tvrdi da je raskrstio i sa kockom, jer mu je dojadila. Raskrstio je i sa suprugom Svetlanom sa kojom ima dvoje dece, a ono što mu je Bog poslao je nova ljubav, jača, veli, od poroka. NJegova Nataša studira prava u Nemačkoj. Otac joj je Srbin, majka Italijanka, a prezivaće se Čobanović samo još izvesno vreme, dok se Aca ne razvede i zvanično. Ona je bila glavni razlog što je, pre osam meseci, prešao u trezvenjake. Nataša će mu uskoro podariti sina, a pregledi kojima su se podvrgli pokazali su da su i roditelji i dete dobro. Kako sada stvari stoje, imaće dva porodična gnezda, jedno ovde, drugo u Nemačkoj, gde će se dete, verovatno, roditi. Što se one druge, profesionalne, strane tiče, ovaj nekonvencionalni folk-roker ne miruje. Dana 10. oktobra, u Beogradu, na Tašu, Aca Lukas održaće prvi solistički koncert. Biće to, kako reče, najveća žurka na Balkanu. Za tu priliku obezbedio je goste, prvoligaše naše estradne scene, ali nije želeo da otkrije o kome je reč. Iako je svoj život prepakovao u novo ruho, biće to onaj isti Aca koga smo uvek voleli da slušamo.

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj članak je izašao u "Saboru", 11. oktobra 1999. godine. *

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".