. Њена јединица ове године прославила је тридесети рођендан и, мада се ретко појављује у јавности са познатом мајком, и даље су подједнако блиске.

На питање шта је ћерка наследила од ње, а у чему је отишла корак даље, Тања Војтеховски каже:

‒ Испред мене је у познавању телевизијског посла, и то ми је феноменално. Тијана, која је продуцент на каналу „Euronews“ у „малом прсту“ држи све техничке новотарије, па се често деси да је прекинем и питам да ми појасни неки термин. Кад причамо о телевизији, међу нама не постоји однос мајка‒ћерка, већ је то разговор два професионалца. Осим љубави према телевизији и „НЛП-у“, од мене је наследила плаве очи, слух, добро животно правило да ствари треба називати правим именом, аксиом да се све може променити, чак и кад делује безнадежно. Ко год нас види „у пакету“ обавезно констатујте "вас је две"." (смех)

 

 

Цењена новинарка, која однедавно ради као сертификовани НЛП тренер на Институту који је сама основала, својевремено је испричала једну занимљиву анегдоту, поредећи себе са Николом Којом, који игра превише заштитничког оца у филму „Ми нисмо анђели“.

‒ Са Тијаном сам „прошла“ све њене момке и увек сам јој говорила да их доведе да их упознам. Имале смо једну дивну сцену, баш као из филма „Ми нисмо анђели“. Долазим кући, не могу да уђем у гаражу јер је испред паркиран џип. Трубим, блицкам, сељак се не помера. Покуцам на прозор, он се спусти, појави се глава. Фина. Момак каже: „Добро вече“. Утом чујем гласић моје кћерке: „Ћао, мама.“ Имала је 18 година, џип је био црн, затамњених стакала, дечко се звао Живко. Сад сам то решила другачије. Свим зетовима кажем, ако су добри за моју ћерку, биће и њима добро.

Татјану Војтеховски смо имали прилике да гледамо у емисијама "Тренутак истине" и "Живот прича" која је уједно била и ауторског карактера. У овој емисији су многе теме престале да буду "табу" и многе неиспричане и необјављене приче су угледале светлост дана, па се и око њиховог емитовања дизала велика прашина.

(Еспресо)