Наиме, двадесетдвогодишњем српском тенисеру путем жреба постављена је најтежа могућа препрека до друге рунде Аустралијан опена - први рекет света Новак Ђоковић.

Међутим, Новаку Ђоковићу је укинута виза, забрањен боравак у Аустралији, те је морао да напусти ту земљу, не играјући турнир. Кецмановићу се на тај начин створила могућност за даљи пласман, што је и урадио.

Место најбољег тенисера света у првој рунди заузео је "срећни губитник" Италијан Салваторе Карузо. Кецмановић противнику није дозволио ниједан сет, па је славио убедљивим резултатом 3:0.

У наредном мечу Србина је чекао фаворизовани амерички тенисер Томи Пол. Кецмановић је опет ривала оставио без освојеног сета, али упркос томе виђен је веома занимљив и неизвестан меч, узевши у обзир да је српски тенисер славио у два тајбрејка и једном сету у којем је било 7:5 у гемовима.

У трећој рунди Аустралијан опену Кецмановић је, водећи се поново као аутсајдер у мечу, играо против Лоренца Сонега, Италијана којем бетон није најомиљенија подлога, а Србин је још једном направио изненађење и победио резултатом 3:1.

Миомир Кецмановић први пут се пласирао у осминуфинала неког гренд слема, а његов наредни меч биће за два дана, када ће снаге одмерити са Гаеолом Монфилсом. Француз се тренутно налази у изразито доброј форми, а у Мелбурн је дошао са освојеном титулом из Аделајда, турнира из серије 250.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".