Утисак је да већина људи сматра да је Новакова депортација неправедна, али мали број тенисера се огласило поводом тога, што је заболело Марјана Вајду, Нолетовог дугогодишњег тренера.

Словак је за медије из те земље говорио о последицама потеза аустралијских власти на најбољег тенисера света, али пре свега је незадовољан реакцијама других тенисера.

- Изостала је јавна солидарност. Истовремено, многи пишу њему и мени и саосећају се са њим. Међутим, они не желе јавно да говоре за јавност - рекао је Вајда за словачки "Спорт".

Прослављени тренер истиче да се Новак за тенисере борио током читаве пандемије, али да верује да ни они нису имали потпуне информације због обмањивања медија.

- Нигде не читате колико је ноћи Новак провео за компјутером разговарајући са многим играчима о условима живота, како може да помогне и ради за сваког понешто. Чак се изборио за собне бицикле прошле године током карантина у Мелбурну, па до хотелских соба у карантину - навео је он.

Подсетимо, Савезни суд Аустралије је донео преусду којом је потврдио одлуку аустралијских власти да се Ђоковићу укине визе, те да сходно томе буде депортован из те земље, не играјући Аустралијан опен.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".