Наиме, бразилски фудбалер је 2013. године учествовао у силовању Албанке, потврдио је Врховни суд.

Његови адвокати одмах су уложили жалбу на преусуду суда у Милану, али је одлука већ потврђена пред судом у Риму.

Робињо је константно негирао оптужбе, а његов правни тим је жалбу засновао на фотографијама које показују да је девојка конзумирала алкохол те ноћи, алудирајући да је она била у несвесном стању "те је урадила, шта је урадила".

Суд је одбацио такве "доказе", па је Робињу поврђена казна од девет година затвора. Он је стављен на Интерполову потерницу, па ће одмах након изласка из Бразила бити депортован у Италију, како би одслужио затворску казну, пошто земља у којој се тренутно налази нема обавезу изручивања својих држављана. Према незваничним информацијама, Италијани ће захтевати од Бразила да он буде испоручен.

Подсетимо, суд у Италији је претходно, као главне доказе у првостепеном поступку, употребио пресретнуте телефонске поруке и разговоре превео на италијански језик. Између осталог, Робињо и његови пријатељи, причали су да је "Албанка била пијана", мада је фудбалер касније, ради своје одбране, говорио да није била у алкохолисаном стању када му је пришла у ноћном клубу. Његови адвокати покушали су да поново "окрену причу", али суд то није уважио, па је одбио жалбу.

У нападу на Албанку учествовало је шест мушкараца, а поред Робиња осуђен је и његов пријатељ Рикардо Фалко, док су остали осумњичени побегли из земље пре пресуде. Адовокати бившег бразилског репрезентативца захтевали су да се он пребаци у италијански затвор јер "неће издржати казну" у Бразилу

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".