Политички врх те земље наговестио је да је могућ сценарио у ком ће се корона вирус третирати као обичан грип, што би довело до нормализације живота у тој земљи.

Британски премијер Борис Џонсон најавио је укидање већег броја рестриктивних мера од 27. јануара, међу којима су ношење маски, рад од куће, као и санитарна пропусница потребна за улазак у клубове и на веће догађаје.

- Када ковид постаје ендемска болест, треба да заменимо правне обавезе саветима и препорукама - наводи Џонсон.

Он истиче да не постоји намера да се 24. марта продужи обавеа изолазције позитивних случајева, зато што "неће правно обавезивати људе да се изолују ако имају грип", мислећи на потенцијалан однос према корони које би власти могле да имају у том периоду.

Британски министар здравља Саџид Џавид сматра да треба да начунимо да живимо са короном, исто као што смо то урадили са грипом.

Ово уједно представља и велику шансу за Новака Ђоковића да се такмичи на трећем гренд слему сезоне упркос томе што није вакцинисан. Проблем најбољем тенисеру свету представља Ролан Гарос, односно француске власти које су пре неколико дана донеле одлуку о обавезној вакциналној пропусници. Међутим, уколико узмемо у обзир да вирус "касни" у Француској око две недеље за Великом Британијом, постоји шанса да и Француска размотри сличан приступ који ће потенцијално бити уведен на "Острву".

 

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".