Naime, dvadesetdvogodišnjem srpskom teniseru putem žreba postavljena je najteža moguća prepreka do druge runde Australijan opena - prvi reket sveta Novak Đoković.

Međutim, Novaku Đokoviću je ukinuta viza, zabranjen boravak u Australiji, te je morao da napusti tu zemlju, ne igrajući turnir. Kecmanoviću se na taj način stvorila mogućnost za dalji plasman, što je i uradio.

Mesto najboljeg tenisera sveta u prvoj rundi zauzeo je "srećni gubitnik" Italijan Salvatore Karuzo. Kecmanović protivniku nije dozvolio nijedan set, pa je slavio ubedljivim rezultatom 3:0.

U narednom meču Srbina je čekao favorizovani američki teniser Tomi Pol. Kecmanović je opet rivala ostavio bez osvojenog seta, ali uprkos tome viđen je veoma zanimljiv i neizvestan meč, uzevši u obzir da je srpski teniser slavio u dva tajbrejka i jednom setu u kojem je bilo 7:5 u gemovima.

U trećoj rundi Australijan openu Kecmanović je, vodeći se ponovo kao autsajder u meču, igrao protiv Lorenca Sonega, Italijana kojem beton nije najomiljenija podloga, a Srbin je još jednom napravio iznenađenje i pobedio rezultatom 3:1.

Miomir Kecmanović prvi put se plasirao u osminufinala nekog grend slema, a njegov naredni meč biće za dva dana, kada će snage odmeriti sa Gaeolom Monfilsom. Francuz se trenutno nalazi u izrazito dobroj formi, a u Melburn je došao sa osvojenom titulom iz Adelajda, turnira iz serije 250.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".