За разлику од Тамаре, која је била једини избор редитеља Драгана Бјелогрлића, Бенчина је мора на кастингу да се избори да би постао део екипе најгледанијег филма у 2021. години.

"Била сам позвана једина на аудицију, што значи да су мене видели у тој улози. Али, као на сваком озбиљном кастингу и пројекту, они то морају да провере. Пре тога смо радили, али је много прошло од наше прве сарадње. Била сам на првом пробном снимању, касније на другом, онда на трећем. Када се бирао глумац за Тому Здравковића, исто сам била на пробним снимањима. За све то време нисам знала да сам добила улогу, мада сам претпостављала да ћу играти Силвану, али нисам желела то да изговорим док ми није јављено званично", рекла је Тамара на почетку снимања.

Фото: В. Данилов

 

Није се само редитељ мучио око избора глумца за ролу Томе Здравковића, већ и његовог доктора Алексе Хаџи-Поповића. Бенчина је бриљантно и за "десетку" одиграо у филму улогу лекара. Ипак, на кастингу, како сазнајемо, у ужем кругу је био и Милош Тимотијевић. Бјелогрлић је већ раније радио с њим на "Сенкама над Балканом", али се одлучио за Петра. Иако једна од најзначајнијх, ова улога само је делић његове успешне каријере. Он је врстан позоришни глумац, професор на Факултету драмских уметности у Београду и члан Југословенског драмског позоришта.

Фото: Н. Скендерија

 

Филм "Тома" прати личне успоне и падове једног од највећих певача, боема и уметника у некадашњој Југославији, чији су буран живот раскошно дочарали глумци Паулина Манов, Андрија Кузмановић, Сања Марковић, Милена Радуловић, Милан Колак, као и Мирјана Карановић и Слободан Бода Нинковић. На јесен је планирано емитовање и серије "Тома".

ФОТО: Принтскрин/Јутјуб/ТОМА филм

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".