- Иако сам једина била позвана на кастинг за улогу Силване, морала сам као и сви глумци да прођем пробно снимање. Када се бирао глумац за Тому Здравковића, исто сам била на пробним снимањима. За све то време нисам знала да сам добила улогу - присетила се Тамара.

Шармантна глумица је свесна да се улоге једноставно десе.

- Некоме права улога дође на почетку каријере, а некоме касније. Ја сам имала срећу да то буде у право време за мене. Била сам спремна за њу. Улога Силване је била права за мене и у потпуности ми је “легла”. Ово је највећа и најзначајније у мојој каријери. Била сам потпуно усредсређена на снимање, да се што боље осећам у тој улози, да се што више приближим Силвани, а да задржим себе и дам свој печат. Нисам желела да то буде имитација. За све нас је то био веома захтеван задатак, јер је велика била одговорност. То су личности које људи воле, о чијим животима много знају, то су упечатљиве каријере и судбине. Све је то требало провући кроз себе, дати романтичну ноту, а да буде све реално. Према њеним речима није јој било тешко да скине босански акценат.

- Мој тата је рођен у Брчком, а имао је родбину у Сарајеву, Вишеграду и Чајничу. Кроз детињство сам слушала те људе. Плашила сам се где треба да изговорим “ј”. Акценат ми није био проблем - истакла је Тамара и додала да је Силвана жена која је била достојанствена, грациозна, али и тужна.

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

 

И њен супруг Петар Бенчина остварио је запажену улогу у филму тумачећи лик доктора Томе Здравковића, а на питање да ли успевају јасно да поставе границе између пословног и приватног, одговара:

– У нашем животу су то приоритети деца и породица. Наравно да о послу причамо, коментаришемо, да делимо искуства. Али нам то није фокус када смо код куће. Имамо дивну породицу, пријатеље које нису из овог посла и разговор са њима нам дође као вентил.

Овај бачни пар који важи за један од најскладнијих на домаћој јавној сцени, у филму није делио кадар.

Фото: Н. Фифић

 

- Нисмо били у позицији да једно од другог тражимо савет или мишљење. Дешавало се да Тамара снима пре подне, ја после подне, али пошто на сет долазимо раније, имао сам прилику да видим шта ради. Већ тада сам знао да у тој улози постоји нешто танано, што није питање одлуке или чињеница. Тамара је ухватила неку специфичну нит која јој је помогла да оде корак даље од нечега што се сматра добром улогом, а што није лако рационално анализирати – рекао је раније Петар додајући да су скоро сваки снимајући дан пратиле су одређене недоумице и несигурности, које смо решавали на лицу места.

(Блиц)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".