Док је безбрижно расла у Житорађи, Цеца није могла ни да слути какву славу ће да доживи, и какве трагедије ће је задесити у животу. Певачицина мајка Мира била је учитељица, а отац Слободан економиста. Они су јој, каже, одувек били и остали највећа подршка у животу.

- Кад сам се родила и први пут заплакала, мој тата је рекао: "Родила се певачица!" Као да је предвидео моју будућу каријеру! После 17 месеци на свет је дошла Лидија и временом смо постале најбоље другарице. То смо и данас! Она је друга мајка мојој деци, а ја њеној. Врло смо строго васпитаване, родитељи су нам постављали границе и држали их се. Сећам се да нам је једног лета, кад се излазило тек у десет увече, мама рекла: "Можете да изађете у девет, и кад помислим да сте тамо, да сте већ овде. Ако вам се не свиђа, мени је још боље, останите код куће" - прича музичка звезда и додаје да је веома слична оцу:

- Обоје смо весели и питоми људи! Волимо музику. Када слуша неку моју песму на радију или телевизији, каже: "Јао, пева моја даља рођака из Београда." То ме увек насмеје.

Фото: Јутјуб принтскрин/Svetlana Ceca Raznatovic

 

 

Први јавни наступ имала је у деветој години, а када је са 13 запевала у једном хотелу на Црногорском приморју, запазио ју је хармоникаш Мирко Кодић. Помогао јој је да 1988. године сними плочу, а са хитом "Цветак зановетак" на фестивалу Илиџа освојила је награду публике и стручног жирија. - Отац је ишао са мном на све наступе, пазио је да ми се ништа лоше не деси! Штитио ме је од разних менаџера, који су само гледали како да се обогате на туђ рачун. Није дозвољавао да неко манипулише мноме. Возио ме је на наступе и враћао кући. То је и за њега и за мене било напорно, али сам му захвална - прича Ражнатовићева, која признаје да јој мајка и отац никада нису опростили то што нема факултетску диплому:

- Била сам одличан ђак и планирала сам да студирам психологију, али ме је живот одвео на другу страну. Веровали или не, сав мој успех и огромна каријера никада нису били довољни мојим родитељима. Нису ми опростили то што нисам наставила да се школујем и завршила факултет.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

Цеца је имала само 20 година када је упознала будућег супруга Жељка Ражнатовића Аркана. Био је 21 годину старији од ње, а где год да су се појавили изазивали су велику пажњу. Она открива да се заљубила у Аркана чим је угледала његову фотографију у новинама.

- Сећам се да сам имала наступ у Немачкој и на бензинској пумпи купила "Плејбој". У часопису сам угледала човека свог живота! Нисам разумела шта пише у интервјуу, само сам зурила у његову фотографију. Био је то најмужевнији и најзгоднији мушкарац ког сам икада у животу видела. Помислила сам: "То је дакле тај Аркан!" Пожелела сам да будем његова жена - присећа се Цеца и описује како је изгледао њихов први сусрет очи у очи:

- Упознао нас је Оливер Мандић на једном догађају. Пошто је тада кружила измишљена прича да ме је Аркан ошишао, Жељко ми је рекао: "Јеси ли ти та звезда коју ја редовно шишам?" Била сам истраумирана, уплашена. Ушепртљала сам се! Наставили смо да се виђамо, а ја сам га прва пољубила! У Жељка се нисам заљубила због његове моћи, већ у њега као човека, у његове људске квалитете, карактерне особине, физички изглед... Мене интересује неко ко ће успети емотивно да ме покрене и да ме усрећи, а не колико је моћан и колики му је банковни рачун.

Фото: Д. Миловановић/В. Данилов/Архива Новости

 

 

Због велике разлике у годинама, Цеца се плашила да родитељима саопшти да су у вези. Када су се верили, схватила је да је крајње време да им призна истину. - Рекла сам им да ћу да се удам за Жељка, а мама се обрадовала: "За Шашића? Дивно. Он је сјајан момак." Тад сам казала: "Какав, бре, Шашић? Удајем се за Жељка Ражнатовића Аркана!" Умало да падну у несвест, иако су пре тога начули нешто из медија, али су се надали да ће то брзо да ме прође. Онда се отац уозбиљио и запретио ми: "Будеш ли се удала за њега, одрећи ћу те се!" Знала сам да ме само плаши, па сам одбрусила: "Можете сви да се поубијате, удаћу се за њега јер га обожавам." Кад су га упознали, одмах су га заволели.

Цеца и Аркан верили су се на Божић 1995. године. Венчали су се месец дана касније, а њихова свадба прозвана је "догађајем века", који су директно преносиле телевизије, а међу њима и британски ББЦ, као и амерички ЦНН.

Фото: Драган Миловановић

 

 

- Обоје смо желели децу. Имала сам само 22 године кад сам открила да имам проблем да затрудним, па сам отишла у болницу "Народни фронт" на вантелесну оплодњу. Мој покојни супруг ме је подржао и учествовао са мном у комплетном програму, иако је било евидентно да он није имао проблем, будући да је већ имао седморо деце - прича Цеца, која је 1995. родила сина Вељка, а три године касније и ћерку Анастасију.

Породичну идилу прекинула је огромна трагедија! Фолк звезда је 15. јануара 2000. године остала удовица са двоје мале деце. Командант Српске добровољачке гарде, оснивач Странке српског јединства и председник ФК Обилић, изненада је убијен у хотелу "Интерконтинентал".

Фото: Д. Миловановић

 

 

- То је за мене најгори и најтежи тренутак у животу. Трудила сам се да те трауматичне слике потиснем, али и данас су ми пред очима. Тешко ми је да говорим о убиству оца моје деце. Жељко је свакодневно присутан у нашим животима, често причамо о њему. То је човек који је обележио мој живот. Жао ми је што га Вељко и Анастасија не памте. Они су били бебе када су остали без њега, Таса је имала годину и по дана, а Вељко три. Погађа их када прочитају нешто ружно о њему, али то не може да се спречи. Научили су да живе са непријатним ситуацијама. Много им недостаје, посебно у неким важним тренуцима, као што је била Вељкова свадба и рођење његовог сина, који је добио име по Аркану - прича Ражнатовићева.

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".