Списатељица, новинарка и власница модне агенције Мис Ју Весна де Винча удавала се двапут, а први пут рекла је "да" новинару Милану Лангу.

- Мој први муж је од мене био старији 20 година и у њему сам тражила оца који је тек био преминуо у том тренутку. Имала сам ту срећу да растем уз велике мушке фигуре, шмекере, каварељере и велике личности. Од Ланга сам се развела после 7 година брака. Развод, тај неуспех је ризик да жена почне да мрзи мушкарце — објаснила је она једном приликом.

Међутим, љубав јој се поново догодила. Њен други супруг био је Предраг Витас, ког је Весна једном приликом описала као — анђела.


- Други муж Предраг Витас био је анђео. У том браку кафана није постојала, нити пиће. Била је то добра љубав, пуна страсти, стварања, смејања, безрезервне подршке. Такву слободу нико није имао као ја и поверење. Витас је био витез, увек господин, чак и у оно време када је био "друг". Пала сам у несвест када смо га сахрањивали. Била ми је част сто сам га познавала. Мој Личанин, снага, лепота. Био је најлепши, аполонски грађен, скоро два метра висок... Од очију, стопала, до руку, све је било савршено. А најлепши је био изнутра. Благ. Само јаки људи могу бити тако благи — испричала је она једном и признала да ни сама не зна како је "прегурала" његову смрт, али данас се насмеши кад помисли на њега.

- Знам да је ту, са мном — објаснила је.


Весна је једном приликом описала покојног супруга као најлепшег човека у некадашњој држави.

- Најлепши човек у бившој Југославији у којег су многи били заљубљени. Имао је те дивне, плаве очи којима ме је освојио, као из викенд љубавног романа. Имао је аполонску лепоту. Био ми је учитељ, љубав, све — рекла је она својвремено.


Весна, иначе, од Витасове смрти и даље носи црнину.

- Црно сам почела да носим као удовица, када је 1998. године преминуо мој супруг Предраг Витас. Од тада су прошле 22 године, а ја сам и даље у црном. Судбину сам претворила у свој стил — истакла је.

(Глоси)
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".