-Još nije moguć brak između životinja i ljudi. Nisam verovao da ću se ovoliko zaljubiti u svoju mačku – izjavio je Lagerfeld za "CNN".

Danas, posle skoro tri godine od smrti vlasnika čuvena maca Šupet, izuzetno je aktivna i na društvenim mrežama, počela da dizajnira i

 

Sa brendom iz Minhena stvorila je saradnju za specijalizovan nameštaj za životinje. Predstavili su viseći krevet za mačke, koji je bio limitiranog izdanja. 

Inače, maca odavno ima svoj doprinos u svetu biznisa. Ubrzo nakon što je počela da se pojavljuje pored slavnog dizajnera, Šupet je lansirala niz elegantnih aksesoara. Šupet je bila i zvezda kalendara Opel Corse za 2015. godinu, dok je, takođe reklamirala i plišane igraške.

Međutim pitanje nasledstva još uvek nije rešeno. Karl Lagerfeld je više puta istakao da svoju imovinu želi da ostavi mački, ali to po francuskim zakonima nije moguće. Dizajner je rekao da bi se on njome oženio kada bi to bilo pravno moguće.

Na kraju se mogući popis naslednika, prema testamentu koji je bio čuvan u Monaku, sveo na dve žene, pet muškaraca i jednu mačku, Šupet (Slatkicu), koja je poslednjih godina života bila veliki i bitan deo dizajnerovog  života.

Naslednici se natežu oko toga koga je Lagerfeld više voleo i koliko će novca ko dobiti, a preti se i sudskim tužbama u slučaju da neko od njih ne bude zadovoljan podelom.

U testamentu se nalazi i Sebastijen DŽondo, bivši bokser koji je postao model i koji je pune dve decenije bio uz Lagerfelda. Bio mu je i telohranitelj i vozač, a kažu i da je sedeo uz samrtnu postelju dizajnera držeći ga za ruku do poslednjeg trenutka života.

 

Drugi Francuz Baptista Điabikoni od 2008. godine bio je jedan od omiljenih Lagerfeldovih modela i za sebe govori da je Karlu bio “poput sina”.

Na listi je i Britanac DŽejk Dejvis, još jedna dizajnerova muška muza i zaštitno lice niza njegovih kampanja i revija.

Kerolin Lebar i Fransua Kasot takođe čekaju svoj deo novca. Lebar je za njega radila više od 30 godina, vodila mu je PR i komunikacije, a poslednjih godina deo njenog posla bio je i starateljstvo nad mačkom.

Fransua Kasot je bila njegova domaćica, a kasnije i mačja dadilja. Brinula se za mačkine profile na društvenim mrežama, kao i za zadovoljenje svih njenih potreba, od zdravstvene nege do gurmanskih obroka. Mačka Šupet trenutno živi s njom.

Bred Kronig, model kog je Lagerfeld upoznao tokom snimanja jednje reklame i njegov sin Hadson Kronig, kojem je Lagerfeld bio kum, zatvaraju popis naslednika.

Kronig je godinama bio najdraži Lagerfeldov model, sarađivali su na mnogo projekata, a njegov sin Hadson imao je dve godine kada ga je kum Karl prvi put angažovao za Šanelovu modnu reviju. Dečaka je zvao “moji mali princ”.

Po francuskom zakonu Šupet ne može da bude naslednica jer nije čovek. Naslednik može biti pravno ili fizičko lice.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".