Prvo je glumila ljubavnicu Pedra Armandarisa koji je tumačio lik saveznika DŽejms Bonda, a interesantno je to što je ovo bio drugi film u kojem je Šonu Koneriju igrao čuvenog špijuna.

- Pedro Armandaris odigrao je poslednju ulogu u filmu "Iz Rusije s ljubavlju". On je za vreme snimanja već bio jako bolestan i kasnije su mnoge scene s njim izbačene. Prvi put se osmehnuo na snimanju kada sam mu rekla da sam ga gledala u filmu 'La Perla', još kao studentkinja u Jugoslaviji - ispričala je Nađa ranije za medije.

Međutim, prava prekretnica u Nađinoj karijeri bila je rola u drugom filmu o Bondu, to jest u filmu "Goldfinger" koji je na kraju zaradio i Oskara za zvučne efekte.

Međutim, ono što je našoj glumici ostalo zapečaćeno u sećanju jeste bio harizmatično Šon Koneri koji je uvek bio spreman da pomogne kolegama na setu.

- Iz tog doba u sećanju mi je ostala i jedna anegdota. Vozač koji me je vozio na snimanja, zamolio me je da uzmem autogram od Šona. Pokucala sam na njegova vrata i zamolila za autogram. U šali je rekao da može, ali ako dobije poljubac. Odgovorila sam da ću pozvati šofera da ga poljubi - ispričala je glumica kroz smeh. 

Doduše, pre nego što je postala, može se reći, Bondova devojka Nađa je morala da prođe kroz mnogo toga. Porodicu Poderegin Drugi svetski rat zatekao je u Kraljevu, a glumica i njena mlađa sestra su tada ostale bez oca.

- Nemci su te 1941. u Kraljevu streljali na hiljade civila. Među njima je bio i moj otac, naučnik i profesor Poljoprivredne škole. Nudili su mu spas, jer je bio ruski emigrant, ali on nije hteo da istupi i ostao je ispred puščanih cevi sa svojim sunarodnicima. Tada sam imala devet, a moja sestra Jelena četiri godine - ispričala je Nađa Poderegin.

Kako je njeno odrastanje nadalje izgledalo nije poznato javnosti, međutim, poznati su mnogi detalji o njenom početku u filmskoj industriji.

Kao na primer, prvu veću ulogu dobija u filmu "Kuća na obali" iz 1953, u jednoj od prvih srpsko-nemačkih koprodukcija, gde je i upoznati budućeg supruga, Poljaka Majkla Šrajbera, bivšeg padobranca. Iako je dugo snimala filmove po nemačkim studijima, život i muž su je odveli u London.

Međutim, tada je nastao problem! Naime, Nađa nije znala ni jednu reč na engleskom, ali pošto se zainatila uspela je da ga savlada - a ovaj uspeh joj je na kraju doneo i uloge lepih dama u špijunskim filmovima.

Nađa Poderegin je preminula šestog april 2019. godine u Londonu, gde je provela veći deo života.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".