-Још није могућ брак између животиња и људи. Нисам веровао да ћу се оволико заљубити у своју мачку – изјавио је Лагерфелд за "ЦНН".

Данас, после скоро три године од смрти власника чувена маца Шупет, изузетно је активна и на друштвеним мрежама, почела да дизајнира и

 

Са брендом из Минхена створила је сарадњу за специјализован намештај за животиње. Представили су висећи кревет за мачке, који је био лимитираног издања. 

Иначе, маца одавно има свој допринос у свету бизниса. Убрзо након што је почела да се појављује поред славног дизајнера, Шупет је лансирала низ елегантних аксесоара. Шупет је била и звезда календара Опел Цорсе за 2015. годину, док је, такође рекламирала и плишане играшке.

Међутим питање наследства још увек није решено. Карл Лагерфелд је више пута истакао да своју имовину жели да остави мачки, али то по француским законима није могуће. Дизајнер је рекао да би се он њоме оженио када би то било правно могуће.

На крају се могући попис наследника, према тестаменту који је био чуван у Монаку, свео на две жене, пет мушкараца и једну мачку, Шупет (Слаткицу), која је последњих година живота била велики и битан део дизајнеровог  живота.

Наследници се натежу око тога кога је Лагерфелд више волео и колико ће новца ко добити, а прети се и судским тужбама у случају да неко од њих не буде задовољан поделом.

У тестаменту се налази и Себастијен Џондо, бивши боксер који је постао модел и који је пуне две деценије био уз Лагерфелда. Био му је и телохранитељ и возач, а кажу и да је седео уз самртну постељу дизајнера држећи га за руку до последњег тренутка живота.

 

Други Француз Баптиста Ђиабикони од 2008. године био је један од омиљених Лагерфелдових модела и за себе говори да је Карлу био “попут сина”.

На листи је и Британац Џејк Дејвис, још једна дизајнерова мушка муза и заштитно лице низа његових кампања и ревија.

Керолин Лебар и Франсуа Касот такође чекају свој део новца. Лебар је за њега радила више од 30 година, водила му је ПР и комуникације, а последњих година део њеног посла био је и старатељство над мачком.

Франсуа Касот је била његова домаћица, а касније и мачја дадиља. Бринула се за мачкине профиле на друштвеним мрежама, као и за задовољење свих њених потреба, од здравствене неге до гурманских оброка. Мачка Шупет тренутно живи с њом.

Бред Крониг, модел ког је Лагерфелд упознао током снимања једње рекламе и његов син Хадсон Крониг, којем је Лагерфелд био кум, затварају попис наследника.

Крониг је годинама био најдражи Лагерфелдов модел, сарађивали су на много пројеката, а његов син Хадсон имао је две године када га је кум Карл први пут ангажовао за Шанелову модну ревију. Дечака је звао “моји мали принц”.

По француском закону Шупет не може да буде наследница јер није човек. Наследник може бити правно или физичко лице.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".