Posle nekoliko godina, otac najuspešnijeg tenisera Novaka Đokovića, Srđan je ispričao nepoznate detalje. Mnogo su se odricali zarad Novakove karijere, a Đorđe i Marko su bili u senci zbog toga. 

Foto: Ž. Knežević

 

- Dosta su patili, svi smo. Nije bilo šanse da se i njima posveti bar delić one pažnje, vremena i para, zato što je to sve, pod znacima navoda, pojeo Novak. Đole je bio veći talenat od Novaka kada je bio mali, a Marko radan vredan, snažan i imao je šansu da bude ozbiljan profesionalni igrač. Ta ogromna senka Novakova, koju Marko nije mogao da podnese je doprinela tome da on napusti profesionalni tenis i da ode i živi u Španiju. To je za mene bio težak udarac i dan danas je. Ipak, tako se dogodilo, nismo imali mogućnosti da ni delić onoga što je dato Novaku, posvetimo njima dvojici. Žao mi je zbog toga i patili su, ali nijedne sekunda oni to meni nisu zamerili, jer su zaista sjajni momci -izjavio je Srđan.

- To su bili veliki stresovi. Godinama nisam spavao, pa se to na kraju odrazilo na moje i suprugino zdravlje. Dijana je pre jedno 12 godina imala ozbiljnih zdravstvenih problema, a ja pre 9. Sve to je nekako bio uslov da se dogodi, da bi se Novak napravio takav, kakav jeste - kaže Srđan. 

Foto: Z.Knežević

 

Pre desetak godina, našao se u zdravstvenom problemu zbog koga zamalo nije izgubio život:

- Imao sam sepsu u krvi, gnojne apcese u sakralnom delu, plućima i dve bakterije. Mesec dana je bila šansa 1% da preživim. Bilo je baš teško. I da me nisu prebacili u Mihin, teško da bih preživeo ovde. Jer nije bilo uslova za preživljavanje ovde - ispričao je Srđan Đoković u svojoj ispovesti za "K1" Tv.

BONUS VIDEO: