После неколико година, отац најуспешнијег тенисера Новака Ђоковића, Срђан је испричао непознате детаље. Много су се одрицали зарад Новакове каријере, а Ђорђе и Марко су били у сенци због тога. 

Фото: Ж. Кнежевић

 

- Доста су патили, сви смо. Није било шансе да се и њима посвети бар делић оне пажње, времена и пара, зато што је то све, под знацима навода, појео Новак. Ђоле је био већи таленат од Новака када је био мали, а Марко радан вредан, снажан и имао је шансу да буде озбиљан професионални играч. Та огромна сенка Новакова, коју Марко није могао да поднесе је допринела томе да он напусти професионални тенис и да оде и живи у Шпанију. То је за мене био тежак ударац и дан данас је. Ипак, тако се догодило, нисмо имали могућности да ни делић онога што је дато Новаку, посветимо њима двојици. Жао ми је због тога и патили су, али ниједне секунда они то мени нису замерили, јер су заиста сјајни момци -изјавио је Срђан.

- То су били велики стресови. Годинама нисам спавао, па се то на крају одразило на моје и супругино здравље. Дијана је пре једно 12 година имала озбиљних здравствених проблема, а ја пре 9. Све то је некако био услов да се догоди, да би се Новак направио такав, какав јесте - каже Срђан. 

Фото: З.Кнежевић

 

Пре десетак година, нашао се у здравственом проблему због кога замало није изгубио живот:

- Имао сам сепсу у крви, гнојне апцесе у сакралном делу, плућима и две бактерије. Месец дана је била шанса 1% да преживим. Било је баш тешко. И да ме нису пребацили у Михин, тешко да бих преживео овде. Јер није било услова за преживљавање овде - испричао је Срђан Ђоковић у својој исповести за "К1" Тв.

БОНУС ВИДЕО: