"Orlovi" su sjajnom igrom iznenadili mnoge te su, uz današnjeg protivnika, postali jedno od najvećih iznenađenja turnira.

Nemačka je još uvek jedina neporažena ekipa na turniru. "Panceri" su do sada odigrali sedam utakmica i imaju maksimalan učinak, a u čak četiri meča su postigli 100 ili više poena.

Do početka utakmice ostalo je vrlo malo vremena, a atmosfera u Manili polako dolazi do usijanja. Sudeći po snimcima objavljenim na društvenim mrežama, Srbija će imati ogromnu podršku na ovom meču. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Među mnogobrojnim navijačima primećeno je i jedno poznato ime. Naime, srpski 3h3 basketaš i jedan od najboljih pojedinaca u ovom sportu Strahinja Stojačić doputovao je glavni grad Filipina kako bi pružio podršku reprezentaciji u borbi za svetsko zlato. 

Navijači su ga prepoznali u jednom lokalnom kafiću i odmah je počelo skandiranje.

 

 

- Sad si uzeo trofej Strahinja - pevali su Srbi petostrukom prvaku Evrope u basketu 3 na 3. Poslednju titulu Strahinja i ekipa uzeli su pre samo nekoliko dana u Jerusalimu kada su savladali tim Litvanije.

Podsetimo, Srbija je na tom takmičenju nastupila u sastavu Nemanja Barać, Marko Branković, Stefan Kojić i Strahinja Stojačić.

Foto: Profimedia

 

Stojačić je pred odlazak u dvoranu govorio za Kurir.

- Igrom sreće se zadesilo da imamo vizu za Filipine i da nismo toliko daleko. Košarkaški savez Srbije nam je izašao u susret za povratak kući i za karte na čemu smo mnogo zahvalni. Naša dobra volja je postojala da dođemo ovde i da gledamo finale - rekao je Stojačić i potom istakao svoja očekivanja:

- Iskreno, u Bogdana verujem i mislim da je on jedan od najvećih igrača u poslednjih nekoliko godina i stvarno verujem da ćemo da osvojimo svetsku titulu.

Kako gleda na neverovatnu podršku koju "na drugom kraju sveta" ima Srbija. -

- Atmosfera je ludilo. Bio sam i na fudbalu, na Svetskom prvenstvu, između naših turnira... uvek nas ima svuda i najbolju podršku uvek pružaju naši navijači - zaključio je Strahinja Stojačić.

Podsetimo, reprezentacija Kanade osvojila je bronzanu medalju nakon fantastične pobede protiv selekcije SAD-a. Meč za treće mesto rešen je u produžetku, a više o tome pročitajte na ovom linku.

<a data-cke-saved-href="https://www.novosti.rs/c/sport/kosarka/1278501/srbija-finale-mundobasket-2023-svetsko-prvenstvo-bogdan-bogdanovic-kanada-amerika-izjava-najnovije-vesti-nikola-jokic?utm_source=nportal&utm_medium=nportal-single&utm_campaign=nportal-dve-vesti" href="https://www.novosti.rs/c/sport/kosarka/1278501/srbija-finale-mundobasket-2023-svetsko-prvenstvo-bogdan-bogdanovic-kanada-amerika-izjava-najnovije-vesti-nikola-jokic?utm_source=nportal&utm_medium=nportal-single&utm_campaign=nportal-dve-vesti" target="_blank" class="news-item title=" JOKIĆ="" (IPAK)="" UZ="" SRBIJU="" NA="" MUNDOBASKETU:="" Bogdan="" Bogdanović="" otkrio="" šta="" pred="" svaki="" meč="" radi="" zvezda="" Denvera"="" style="margin: 0px 0px 20px; box-sizing: border-box; color: rgb(233, 29, 30); text-decoration-line: none; display: flex; align-items: flex-start; padding: 0px; border-bottom: none; flex: 0 0 calc(50% - 7.5px); width: calc(50% - 7.5px);">

BONUS VIDEO:

PEŠIĆ IZ MANILE: Finale Srbija - Nemačka mnogi nisu očekivali

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".