Košarkaška reprezentacija Srbije danas od 14.40 časova po našem vremenu igra finalnu utakmicu Svetskog prvenstva protiv selekcije Nemačke.

"Orlovi" su sjajnom igrom iznenadili mnoge te su, uz današnjeg protivnika, postali jedno od najvećih iznenađenja turnira. 

Kao što je ranije najavljeno, nove lopte napravljene su specijalno za finalni meč i krasi ih nešto drugačiji dizajn.

Košarkaši Srbije i Nemačke će premijerno igrati sa ovom loptom tek u finalnom meču. Kako piše Sportal, "orlovima" se nije dopao taj potez, a verovatno je slična situacija i sa Nemcima, međutim to nije pokvarilo nikakav utisak ni atmosferu u timu, u istoj su situaciji svi. Svi su nove lopte dobili za trening tek u subotu, dan pred finale.

Foto: FIBA Basketball

 

- Zasnovano na zvaničnoj lopti za svetsko prvenstvo BG5000 2023, finalna verzija je dizajnirana isključivo za završnu utakmicu. Ne samo da je ugraviran logo turnira, već je tu i prestižni Nejsmit trofej, kao i datum finala i jedinstveni serijski broj. Kao specijalna lopta ograničenog izdanja, samo 1.200 lopti je dostupno za kupovinu na Filipinima od 4. septembra 2023. Da bi bila još jedinstvenija i poželjnija, biće upakovana u premijum kutiju sa zlatnom pločom i ugraviranom serijom broj - saopšteno je na zvaničnom FIBA sajtu. 

Frank Linders, generalni direktor FIBA za medije i marketinga izneo je svoje utiske o ovoj novini.

- Uzbuđeni smo što možemo da predstavimo ovu specijalnu zvaničnu Molten loptu za finale FIBA Svetskog prvenstva u košarci 2023. Prelep dizajn svakako odražava značaj onoga što će biti nezaboravna prilika. Želimo da izrazimo našu iskrenu zahvalnost Moltenu na trudu koji su uložili da dodaju još jednu posebnu notu našem najvećem događaju ikada. FIBA zaista ceni izvrsnost i poverenje koje delimo sa njima u vezi koja traje više od četiri decenije - rekao je Linders.

Zvanična lopta za finale FIBA Svetskog prvenstva u košarci 2023. otkrivena je danas na specijalnoj ceremoniji u FIBA zoni navijača u Manili, uz prisustvo generalnog sekretara FIBA Andreasa Zagklisa.

Ostaje da se vidi kako će se ekipe navići na ovu pomalo nepotrebnu promenu.

Podsetimo,reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva nakon fantastične pobede nad selekcijom Kanade rezultatom 95:86. "Orlovi" će se za svetsko zlato boriti protiv ekipe Nemačke koja je u drugoj polufinalnoj utakmici bila bolja od favorizovanih Amerikanaca. Ta utakmica je na programu od 14.40 časova po našem vremenu.

U meču za treće mesto od 10.30 sastaju se selekcije SAD i Kanade.

BONUS VIDEO:

Navijači Srbije pred finale Mundobasketa iznenadili košarkaše ispred hotela

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".