"Orlovi" su sjajnom igrom iznenadili mnoge te su, uz današnjeg protivnika, postali jedno od najvećih iznenađenja turnira. 

Kako se nižu dobri rezultati košarkaša, tako se na društvenim mrežama pojavljuju zanimljivi snimci u kojima su glavni junaci upravo finalisti Mundobasketa u Manili. 

Upravo se jedan takav snimak pojavio na društvenim mrežama, a protagonista je selektor Srbije Svetislav Kari Pešić. U pitanju je isečak iz emisije u kojoj je srpski strateg bio gost, a govorio je o najboljem načinu za spremanje jagnjećeg pečenja.

Foto: Darko Dozet

 

Pešić je u videu otkrio nekoliko ključnih stvari i trikova koje se ne smeju zaboraviti kod spremanja jagnjetine.

- Jagnje mora da bude iz Pirota - započeo je Svetislav Pešić sa svojim dobro poznatim južnjačkom naglasku i nastavio:

- Dobro pečeno i posoljeno da ti zubi utrnu. Jede se s prsti i mora da bude seckano na kvadratni parčići. Zaboravio sam luk i moraju da budu pripremljeni hladni špriceri. Roze sa sodom - kaže selektor košarkaške reprezentacije Srbije u snimku koji je postao viralan na društvenim mrežama.

 

 

Opis ovog snimka glasi: "Selektore, želimo ti plasman u finale, pa onda da naručujemo to jagnje iz Pirot, kao i roze sa sodom", a svi se pridružujemo lepim željama i nadamo se zlatu oko vrata naših igrača. 

Finalni meč je na programu danas od 14.40 sati.

Podsetimo, Svetislav Pešić je odigrao veliku ulogu u razvoju nemačke košarke. Bio je selektor tima Nemačke koji je 1993. osvojio evropsko zlato. Kako je i sam na konferenciji za medije podsetio – njegova porodica i dalje živi u Nemačkoj.

U meču za treće mesto u ranijem terminu, od 10.30 časova, sastaju se selekcije SAD i Kanade.

BONUS VIDEO:

PEŠIĆ IZ MANILE: Finale Srbija - Nemačka mnogi nisu očekivali

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".