"Orlovi" su sjajnom igrom iznenadili mnoge te su, uz današnjeg protivnika, postali jedno od najvećih iznenađenja turnira. 

Ovu generaciju košarkaša predvodi sjajni kapiten Bogdan Bogdanović, ali mora se priznati da je miljenik navijača postao igrač Partizana Aleksa Avramović, koji je postao sinonim za borbenost, upornost i energiju na terenu.

Aleksa se na ovom turniru pokazao da izvrstan defanzivac i igrač koji iz drugog plana može mnogo da donese svom timu. Bio je nerešiva enigma za mnoge timove, a društvenim mrežama kruže njegove spretne krađe, kao i emotivne reakcije nakon pobeda. 

 

 

 

 

I ne, nije to slučajno.

Foto: FIBA Basketball

 

Iako je Avramović nedavno izašao iz povrede i imao dosta napornu kako evroligašku, tako i sezonu u regionalnom prvenstvu, on preko leta nije odmarao. Umesto uživanja na tropskim destinacijama, Aleksa je u rodnom Čačku podizao nivo fizičke spreme. 

Ovu informaciju podelio je novinar RTS-a Slobodan Šarenac, koji je na društvenim mrežama podelio fotografiju iz Hale kraj Morave. 

Na slici se vidi kako Aleksa tokom leta trenira sa klincima u svom Čačku, a pod nadzorom Marka Marinovića Maline, pomoćnika selektora Srbije Svetislava Pešića.

- E ovo mora ponovo uz ispravku. Aleksa Avramović pre početka priprema trenirao sa juniorima KK Čačak 94, na 35 stepeni, u hali kraj Morave. Pešićev pomoćnik Malina Marinović radio sa njima. Ništa nije slučajno. Aleksaaaaa... - napisao je Šarenac.

 

 

Podsetimo,reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva nakon fantastične pobede nad selekcijom Kanade rezultatom 95:86. "Orlovi" će se za svetsko zlato boriti protiv ekipe Nemačke koja je u drugoj polufinalnoj utakmici bila bolja od favorizovanih Amerikanaca. Ta utakmica je na programu od 14.40 časova po našem vremenu.

U meču za treće mesto od 10.30 sastaju se selekcije SAD i Kanade.

BONUS VIDEO:

Navijači Srbije pred finale Mundobasketa iznenadili košarkaše ispred hotela

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".