"Орлови" су сјајном игром изненадили многе те су, уз данашњег противника, постали једно од највећих изненађења турнира.

Немачка је још увек једина непоражена екипа на турниру. "Панцери" су до сада одиграли седам утакмица и имају максималан учинак, а у чак четири меча су постигли 100 или више поена.

До почетка утакмице остало је врло мало времена, а атмосфера у Манили полако долази до усијања. Судећи по снимцима објављеним на друштвеним мрежама, Србија ће имати огромну подршку на овом мечу. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Међу многобројним навијачима примећено је и једно познато име. Наиме, српски 3х3 баскеташ и један од најбољих појединаца у овом спорту Страхиња Стојачић допутовао је главни град Филипина како би пружио подршку репрезентацији у борби за светско злато. 

Навијачи су га препознали у једном локалном кафићу и одмах је почело скандирање.

 

 

- Сад си узео трофеј Страхиња - певали су Срби петоструком прваку Европе у баскету 3 на 3. Последњу титулу Страхиња и екипа узели су пре само неколико дана у Јерусалиму када су савладали тим Литваније.

Подсетимо, Србија је на том такмичењу наступила у саставу Немања Бараћ, Марко Бранковић, Стефан Којић и Страхиња Стојачић.

Фото: Профимедиа

 

Стојачић је пред одлазак у дворану говорио за Курир.

- Игром среће се задесило да имамо визу за Филипине и да нисмо толико далеко. Кошаркашки савез Србије нам је изашао у сусрет за повратак кући и за карте на чему смо много захвални. Наша добра воља је постојала да дођемо овде и да гледамо финале - рекао је Стојачић и потом истакао своја очекивања:

- Искрено, у Богдана верујем и мислим да је он један од највећих играча у последњих неколико година и стварно верујем да ћемо да освојимо светску титулу.

Како гледа на невероватну подршку коју "на другом крају света" има Србија. -

- Атмосфера је лудило. Био сам и на фудбалу, на Светском првенству, између наших турнира... увек нас има свуда и најбољу подршку увек пружају наши навијачи - закључио је Страхиња Стојачић.

Подсетимо, репрезентација Канаде освојила је бронзану медаљу након фантастичне победе против селекције САД-а. Меч за треће место решен је у продужетку, а више о томе прочитајте на овом линку.

<a data-cke-saved-href="https://www.novosti.rs/c/sport/kosarka/1278501/srbija-finale-mundobasket-2023-svetsko-prvenstvo-bogdan-bogdanovic-kanada-amerika-izjava-najnovije-vesti-nikola-jokic?utm_source=nportal&utm_medium=nportal-single&utm_campaign=nportal-dve-vesti" href="https://www.novosti.rs/c/sport/kosarka/1278501/srbija-finale-mundobasket-2023-svetsko-prvenstvo-bogdan-bogdanovic-kanada-amerika-izjava-najnovije-vesti-nikola-jokic?utm_source=nportal&utm_medium=nportal-single&utm_campaign=nportal-dve-vesti" target="_blank" class="news-item title=" ЈОКИЋ="" (ИПАК)="" УЗ="" СРБИЈУ="" НА="" МУНДОБАСКЕТУ:="" Богдан="" Богдановић="" открио="" шта="" пред="" сваки="" меч="" ради="" звезда="" Денвера"="" style="margin: 0px 0px 20px; box-sizing: border-box; color: rgb(233, 29, 30); text-decoration-line: none; display: flex; align-items: flex-start; padding: 0px; border-bottom: none; flex: 0 0 calc(50% - 7.5px); width: calc(50% - 7.5px);">

БОНУС ВИДЕО:

ПЕШИЋ ИЗ МАНИЛЕ: Финале Србија - Немачка многи нису очекивали

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".