Ponovo je u redovima "orlova" najzapaženiji bio kapiten ove generacije Bogdan Bogdanović koji je predvodio Srbiju sa 23 poena.

Pored njega, vrlo bitne role imali su i Nikola Milutinov koji ostvario novi dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova, dok je veliko iznenađenje za Kanađane bio Ognjen Dobrić koji je takođe ubacio 16 poena.

Treba istaći i odličnu partiju Alekse Avramovića, koji je bio najbolji defanzivac na terenu te je zadavao glavobolje kanadskim zvezdama. 

Foto: FIBA Basketball

 

Sa druge strane, "panceri" su slavili protiv reprezentacija SAD rezultatom 113:111, u jednoj veoma kvalitetnoj utakmici visokog intenziteta. Viđeno je pregršt lepih poteza, kao i ogroman broj poena.

Foto: FIBA Basketball

 

Najbolji u redovima Nemačke bio je Andreas Obst koji je ubacio 24 poena, a pratili su ga Franc Vagner sa 22, Danijel Tajs koji je dao poen manje, kao i kapiten ove generacije Denis Šruder koji je meč završio sa 17 ubačenih poena.

Nemačka je najprijatnije iznenađenja ovog turnira i ekipa koja ne zna za poraz. Do sada su odigrali sedam utakmica i imaju maksimalan učinak, a u čak četiri meča su postigli 100 ili više poena.

Nakon istorijskog uspeha nemačke košarke, selektor ove ekipe Gordon Herbert imao je interesantnu konferenciju za medije na kojoj je izjavio da ne zna gotovo ništa o selekciji Srbije.

Foto: FIBA Basketball

 

- Pobedili su Kanadu? - iznenađeno je Herbert upitao novinare, a potom i dodao:

- Nisam imao pojma o tome. Bio sam 100% fokusiran na našu utakmicu, tako da nisam video da je Srbija igrala - rekao je 64-godišnji selektor nemačke košarkaške reprezentacije. 

 

 

- Selektor Pešić mi je prijatelj, veliki trener. On je jedan od najboljih evropskih trenera svih vremena. To je sve što znam o Srbiji - zaključio je Herbert.

Sa druge strane, jedan od najboljih igrača Nemačke, startni centar Danijel Tajs imao je potpuno drugačiju izjavu. 

- Biće to sjajna utakica, dva najbolja tima na Svetskom prvenstvu igraju u finalu. Znamo se, oni znaju nas, mi njih. Poznajem Pešića još dok je radio u Nemačkoj. Igraju snažno, slično nama, vidi se da vlada veliko zajedništvo kod njih. Ponavljam, dva najbolja tima su u finalu - zaključio je 31-godišnjak iz Salcgitera.

Foto: FIBA Basketball

 

Podsetimo, finalni meč je na programu u nedelju, 10. septembra, od 14.40 časova po našem vremenu.

BONUS VIDEO:

"LUDAČKI JE BILO OD STARTA" Marinković, Gudurić i Jović o polufinalu Mundobasketa

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".