Кошаркашка репрезентација Србије данас од 14.40 часова по нашем времену игра финалну утакмицу Светског првенства против селекције Немачке.

"Орлови" су сјајном игром изненадили многе те су, уз данашњег противника, постали једно од највећих изненађења турнира. 

Као што је раније најављено, нове лопте направљене су специјално за финални меч и краси их нешто другачији дизајн.

Кошаркаши Србије и Немачке ће премијерно играти са овом лоптом тек у финалном мечу. Како пише Спортал, "орловима" се није допао тај потез, а вероватно је слична ситуација и са Немцима, међутим то није покварило никакав утисак ни атмосферу у тиму, у истој су ситуацији сви. Сви су нове лопте добили за тренинг тек у суботу, дан пред финале.

Фото: ФИБА Баскетбалл

 

- Засновано на званичној лопти за светско првенство БГ5000 2023, финална верзија је дизајнирана искључиво за завршну утакмицу. Не само да је угравиран лого турнира, већ је ту и престижни Нејсмит трофеј, као и датум финала и јединствени серијски број. Као специјална лопта ограниченог издања, само 1.200 лопти је доступно за куповину на Филипинима од 4. септембра 2023. Да би била још јединственија и пожељнија, биће упакована у премијум кутију са златном плочом и угравираном серијом број - саопштено је на званичном ФИБА сајту. 

Франк Линдерс, генерални директор ФИБА за медије и маркетинга изнео је своје утиске о овој новини.

- Узбуђени смо што можемо да представимо ову специјалну званичну Молтен лопту за финале ФИБА Светског првенства у кошарци 2023. Прелеп дизајн свакако одражава значај онога што ће бити незаборавна прилика. Желимо да изразимо нашу искрену захвалност Молтену на труду који су уложили да додају још једну посебну ноту нашем највећем догађају икада. ФИБА заиста цени изврсност и поверење које делимо са њима у вези која траје више од четири деценије - рекао је Линдерс.

Званична лопта за финале ФИБА Светског првенства у кошарци 2023. откривена је данас на специјалној церемонији у ФИБА зони навијача у Манили, уз присуство генералног секретара ФИБА Андреаса Загклиса.

Остаје да се види како ће се екипе навићи на ову помало непотребну промену.

Подсетимо,репрезентација Србије пласирала се у финале Светског првенства након фантастичне победе над селекцијом Канаде резултатом 95:86. "Орлови" ће се за светско злато борити против екипе Немачке која је у другој полуфиналној утакмици била боља од фаворизованих Американаца. Та утакмица је на програму од 14.40 часова по нашем времену.

У мечу за треће место од 10.30 састају се селекције САД и Канаде.

БОНУС ВИДЕО:

Навијачи Србије пред финале Мундобаскета изненадили кошаркаше испред хотела

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".