Izabranici selektora Svetislava Pešića odigrali su fantastičnu utakmicu i pobedili reprezentaciju Kanade rezultatom 95:86. 

Ponovo je u redovima "orlova" najzapaženiji bio kapiten ove generacije Bogdan Bogdanović koji je predvodio Srbiju sa 23 poena.

Pored njega, vrlo zapažene role imali su i Nikola Milutinov koji ostvario novi dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova, dok je veliko iznenađenje za Kanađane bio Ognjen Dobrić koji je takođe ubacio 16 poena.

Treba istaći i odličnu partiju Alekse Avramovića koji je bio najbolji defanzivac na terenu te je zadavao glavobolje kanadskim zvezdama. 

Foto: FIBA Basketball

 

 

 

Bogdanović je, kao i protiv reprezentacije Litvanije, proglašen za najboljeg igrača utakmice, a i danas je ponovio potez koji je oduševio mnoge. 

 

 

Naime, nakon utakmice i proglašenja najkorisnijeg igrača u meču, Bogdan je svoju nagradu poklonio majci Koviljki koja ga je bodrila sa tribina. Pored majke, i Bogdanov otac Dragan je bio u hali, a kamera je uhvatila njihov emotivni susret nakon istorijskog uspeha Srbije. 

 

 

Podsetimo, Bogdanović je ispisao istoriju svetske košarke na meču protiv Kanade na Svetskom prvenstvu u Manili. On je postao prvi košarkaš koji je na 28 uzastopnih mečeva postigao bar jednu trojku. Do sada je delio prvo mesto sa Kirkom Penijem sa Novog Zelanda.

Reprezentacija Srbije plasirala se u finale Mundobasketa i sada čeka boljeg iz polufinalnog duela između Nemačka i Sjedinjenih Američkih Država. U kratkom intervjuu za RTS, Bogdanović je istakao da bi voleo da upravo Amerikanci budu sledeći protivnici Srbije zbog prethodnih poraza "orlova" od selekcije SAD-a.

Foto: FIBA Basketball

 

Finalni meč je na programu u nedelju, 10. septembra, od 14.40 po našem vremenu, a svi se nadamo zlatnim odličjima oko vrata srpskih košarkaša. 

BONUS VIDEO:

''KO GOD DA BUDE U FINALU, POBIĆEMO SE'' Davidovac i Dobrić o velikom finalu

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".