Ova tužba podneta je u cilju opravdavanja privremenih mera koje su još ranije određene, a kojima se "zamrzava" imovina Kostinih roditelja, kako bi u slučaju pozitivne sudske presude, imalo odakle da se isplati odšteta.

- Ovom tužbom, koju je podnelo zajedno 27 tužilaca, traži sa naknada nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Takođe, njom je zatražena i novčana renta, dakle buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja, pa dok za to traju uslovi i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica - navela je Milica Meličković portparol Višeg suda u Beogradu.

Inače prema ocu Vladimiru privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine, već prethodno su bile određene u krivičnom postupku, koji se vodi protiv njega zbog ugrožavanja opšte sigurnosti, jer se sumnja da nije kako treba obezbedio pištolje i municiju, pa ih je Kosta uzeo i počinio zločin, a i da ga je u streljani učio pucanju. Prema majci Miljani ove mere izrečene su u parničnom postupku.

Tokom suđenja videće se kakava će odluka biti i da li će sud usvojiti zahtev tužilaca i u kom iznosu. Za sada se ne obelodanjuje koliko novca su porodice ubijenih tražile.

BONUS VIDEO: