Grčki portal NJuzit jutro posle izgreda objavio je tekst u kojem piše da privedeni navijači Dinama, "kojih je toliko da zauzimaju više spratova, policiji tvrde nezamislivo". "Oni tvrde da su ih napale grčke porodice kod AEK-ovog stadiona. Naravno, ne mogu da objasne zašto su stigli pred OPAP Arenu naoružani palicama i oštrim noževima. Kamere su ih snimile - piše NJuzit, dodajući:

- Hrvatski huligani tvrde da su došli u Grčku kako bi "psihološki podržali" svoju ekipu, iako su znali da je UEFA zabranila dolazak gostujućih navijača. Ispričali su kako su hteli utakmicu da gledaju iz kafića u blizini stadiona. Naravno, niko nije mogao da prepriča scenu smrti, tvrde da ništa nisu čuli ni videli.

Newsit opisuje hrvatske huligane: - Izgledom podsećaju na naciste. Deo njih ispričao je policiji kako su pokušali da povežu godišnji odmor u našoj zemlji (Grčkoj, prim. aut.) sa utakmicom, ali nisu pomenuli kontakt sa grčkim navijačima drugih klubova.

Grčki novinari pišu da policija veruje kako je među uhapšenima ubica 29-godišnjeg navijača AEK-a, zbog čega uzimaju DNK koji bi se mogao da se poklopi sa onim na ubijenom. U sklopu istrage trenutno pregledaju automobile kojima su stigli u Grčku.

- Na osnovu informacija koje je dobila od hrvatske policije i Europola, grčka policija procenjuje da je među navijačima četiri-pet vođa. Sastavili su 'crvenu listu' 40-ak najopasnijih huligana, među kojima je, veruju, Mihalisov ubica - otkriva grčki portal kroz svoje izvore.

Grci proveravaju snimke nadzornih kamera i one koji se objavljuju na društvenim mrežama "kako bi otkrili kako su se Hrvati kretali i kako bi prepoznali poteze pojedinaca koji su glavni među Bed Blu Bojsima". NJuzit najavljuje i istragu unutar grčke policije, koja nije pravilno reagovala na dolazak hrvatskih navijača, koji su prošli celu zemlju na putu do Atine a da nisu zaustavljeni.

UEFA je odložila utakmice Dinama i AEK-a. Prva utakmica igraće se 15. avgusta u Zagrebu od 20 sati, a revanš meč na rasporedu je tri dana kasnije. Juče je uhapšeno oko 100 Hrvata, a još nije poznato ko je ubica AEK-ovog navijača

BONUS VIDEO: