Ова тужба поднета је у циљу оправдавања привремених мера које су још раније одређене, а којима се "замрзава" имовина Костиних родитеља, како би у случају позитивне судске пресуде, имало одакле да се исплати одштета.

- Овом тужбом, коју је поднело заједно 27 тужилаца, тражи са накнада нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха. Такође, њом је затражена и новчана рента, дакле будуће давање одређеног износа новца од дана пресуђења, па док за то трају услови и то на име будуће нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица - навела је Милица Меличковић портпарол Вишег суда у Београду.

Иначе према оцу Владимиру привремене мере забране располагања и отуђења имовине, већ претходно су биле одређене у кривичном поступку, који се води против њега због угрожавања опште сигурности, јер се сумња да није како треба обезбедио пиштоље и муницију, па их је Коста узео и починио злочин, а и да га је у стрељани учио пуцању. Према мајци Миљани ове мере изречене су у парничном поступку.

Током суђења видеће се какава ће одлука бити и да ли ће суд усвојити захтев тужилаца и у ком износу. За сада се не обелодањује колико новца су породице убијених тражиле.

БОНУС ВИДЕО: