Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža stekao je popularnost u bivšoj Jugoslaviji, pevajući rodoljubive numere, a nedavno je napravio i koncert na Tašmajdanu koji je okupio sve ljubitelje njegove muzike.

Foto: ATA images

 

 

Kako je okusio slavu u svetu estrade i zarađivao mnogo, isto tako se i rasipao. Zorica Marković mu je pomogla da sačuva novac, od kog je kupio stan u kom i dan-danas živi sa porodicom. Danas je otac šestoro dece, a malo ko zna kako je izgledao u mladosti, na početku karijere. 

Baja se nije mnogo promenio, a ostao je dosledan i svom imidžu. Danas ima koju boru više, ali i dalje mu je ostao dobro prepoznatljivi zalizak, a i kada ga god vidimo u javnosti uredno je obrijan, baš kao i u mladosti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @estradni.arhiv

Karijeru je započeo u kafana i klubovima, a tematika njegovih pesma je svima dobro poznata.

- Iz čistog zezanja počeo da pevam jer sam pisao jako dobre tekstove, a inače sam bio pesnik. Kada sam osetio da neko ne može da donese to što sam ja hteo, rekao sam da ću ja makar dušu da ubacim u to. Kada sam prvi put čuo "Božić je, pucaju prangije" u Knez Mihailovoj rekao sam da sam uspeo - ispričao je Baja ranije u emisiji "Puls Srbije".

BONUS VIDEO: